Rareș Bogdan anunță modificarea pragului pentru impozitul microîntreprinderilor

Rareș Bogdan

Sursă: Capital

Europarlamentarul Rareș Bogdan a fost invitat, luni seara, în emisiunea Talk News de la Profit TV, unde a discutat despre ceea ce s-a vorbit în cadrul ședinței de coaliție. Acesta a anunțat că s-a discutat despre scăderea pragului de încadrare la impozitul pe venitul microîntreprinderilor.

În cadrul emisiunii Talk News de la Profit TV, europarlamentarul Rareș Bogdan a anunțat că în ședința de coaliție s-a discutat despre scăderea pragului de încadrare la impozitul pe venitul microîntreprinderilor, de la un milion de euro la 500.000 de euro.

”Am discutat despre buget, am mers înainte cu o proiecţie care să ne facă să avem un buget până în Crăciun, asta este dorinţa premierului. Am venit cu măsuri fiscale, au venit ministrul Finanţelor Publice, Ministrul Muncii, cu impactul măsurilor, în buget.

Mă bucur că am stabilit un prag care să nu fie de 100.000 de euro, cum era propunerea iniţială, ci am reuşit să îl ducem la 500.000 de euro, în ceea ce înseamnă cifra de afaceri pentru microîntreprinderi, în România existând peste 420.000, din totalul de 700.000 de societăţi comerciale, care sunt microîntreprinderi şi care plătesc impozit pe cifra de afaceri. Considerăm că trebuie să sprijinim în continuare pe aceşti, chiar dacă pragul scade un pic, dar era prea mult să scadă la 100.000 de euro.”, spune acesta.

De asemenea, aceasta a mai spus că scăderea pe venitul microîntreprinderilor va vi operabilă de la 1 iulie 2022, fiind vorba despre o modificare a Codului Fiscal.

Ce spune PSD despre această modificare

Europarlamentarul a fost întrebat dacă social-democrații sunt cei care au venit cu această propunere, întrebare le care Rareș Bogdan a declarat că ”ei consideră că vin venituri în plus”, subliniind că el nu este la fel de convins. De asemenea, Rareș Bogdan a maia declarat că ”vor veni mai mulți bani la buget dacă va fi introdus radarul mărfurilor și scanerele la intrarea în țară și vom putea fiscaliza tot ce intră în ţară şi vom reuşi să introducem factură electronică peste tot, pentru a nu mai apărea acele facturi din zona marilor angrouri şi centre comerciale”.

Mai mult decât atât, europarlamentarul a subliniat că această măsură este foarte importantă pentru România, spunând că ”sunt peste 420.000 de societăţi comerciale care plătesc impozite şi taxe şi trebuie să fim atenţi la acest subiect”.

”Am considerat încă din negocierile pentru protocolul coaliţiei, când s-a impus pragul de 100.000, că este inacceptabil, şi bine ar fi să păstrăm un milion”, a afirmat el, adăugând că este aşteptat ministrul Adrian Câciu să vină cu e evaluare, cu o proiecţie de buget, cât creşte încasarea la buget dacă se scade acest prag la 500.000 de euro. ”În niciun caz nu vom accepta scăderea la 100.000”, a mai completat el.