Rareș Bogdan e categoric pentru redeschiderea școlilor. Europarlamentarul PNL susține însă că profesorii trebuie vaccinați cu prioritate. Ei reprezintă un factor de risc, a fost de părere Rareș Bogdan.

„Eu sunt un om care a făcut școală extrem de serios (…). Eu consider că școala online nu este o soluție”, a arătat liberalul. El a spus că abia așteaptă ca copilul său să poată să intre din nou în sala de clasă.

„Sigur că îmi doresc foarte mult ca, având această posibilitate de a mări numărul de vaccinări, să fie prioritizată pentru profesori pentru că îi consider în categorie de risc”, a declarat Rareș Bogdan. El a făcut aceste afirmații în cadrul emisiunii „Dosar de politician” de la B1TV.

El a analizat și situația actuală din România.

Rareș Bogdan a amintit că la 1 noiembrie se vorbea despre 20.000 de infectări.

„Depășisem de câteva ori rata de 10.000 de infectări și situația era destul de complicată”, a spus el. Acesta a explicat că dacă Guvernul PNL și președintele nu ar fi luat măsuri restrictive, situația ar fi degenerat. În acest caz, sistemul de sănătate din România nu făcea față unui grad de infectări de zeci de mii pe zi.

Rareș Bogdan: Nu putem să ținem copiii departe de sala de clasă

În opinia sa, actuala cifră de 5.000 de infectări este o dovadă a faptului că măsurile luate au fost benefice.

El este de părere că nu putem să ținem copiii departe de sala de clasă. Legătura profesor-elev nu poate fi păstrată prin sistemul online.

„Legat de presiunea socială, eu cred că, în România, în acest moment, nu cred că putem să mai riscăm să ne ținem copiii departe de sala de clasă. Legătura profesor-elev nu poate fi păstrată prin sistemul online și nici prin sistemul hibrid”, a spus europarlamentarul PNL. Acesta a avut discuții chiar în cadrul conducerii PNL. El a fost unul dintre cei care au susținut că trebuie să întoarcem copiii în sala de clasă cu orice riscuri.  „M-am opus vehement inclusiv public închiderii piețelor”, a mai spus Rareș Bogdan.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că scenariul hibrid – cel care prevedea ca o parte dintre elevi să fie prezenți la clasă și restul să învețe online – nu mai este luat în calcul.