Taxa de solidaritate este, fără îndoială, unul dintre subiectele fierbinţi ale zilei în România, care a reuşit deja să aducă o urmă de tensiune în coaliţia de guvernare.

Rareş Bogdan: Nu va exista această taxă de solidaritate

Una dintre vocile cele mai importante de la nivelul PNL, prim-vicepreşedintele şi europarlamentarul Rareş Bogdan, a explicat, luni, că această taxă controversastă nu va fi introdusă în România, deşi pot exista discuţii la nivel coaliţiei despre impozitul pe care anumite companii ar trebui să îl achite statului.

Partidul Naţional Liberal a susţinut de la început că nu este de acord cu introducerea de noi taxe sau cu suprataxarea, a subliniat Rareş Bogdan, într-o intervenţie la B1 TV.

La şedinţa coaliţiei de luni nu s-a discutat despre taxa de solidaritate, a adăugat liberalul, însă “am discutat de optimizare, au venit cu exemple cât plătesc impozite aceleași companii în diverse țări, cât declară profit, cât e în România. Și aici e în progres lucrul, nu s-a căzut de acord. Noi am spus că nu vrem să introducem taxe, impozte suplimentare.”

“Nu vor crește impozitele și taxele în următoarea perioadă”

“Nu va exista această taxă de solidaritate. Noi am spus de la început că nu suntem de acord cu suprataxări sau introducere de noi taxe.

Sigur că vom purta o discuție, nu e nicio problemă să purtăm o discuție legată de impozitul pe care anumite corporații / companii îl plătesc în România și aceleași companii… respectiv profitul declarat în România și cel declarat în alte țări.

Dar e o discuție, nu s-a luat o decizie. Nu vor crește impozitele și taxele în următoarea perioadă”, a mai declarat, luni, Rareş Bogdan, potrivit b1tv.ro.

“Să devenim prietenoși cu companiile care, din cauza situației geopolitice, își caută noi zone de confort”

Prim-vicepreşedintele PNL mai transmis că există două viziuni şi ideologii diferite la nivelul coaliţiei de guvernare, însă asta nu înseamnă că nu se va ajunge la un consens pe această temă. Ce a mai explicat Rareş Bogdan cu privire la viziunea PNL referitoare la companii şi mediul de afaceri?

“Sunt două viziuni diferite, dar sunt convins că ne vom înțelege. Ideologiile sunt diferite. E și o chestiune de viziune de dezvoltare. Noi credem că trebuie să sprijinim mediul de afaceri, mai ales cel privat românesc, și că trebuie să ajutăm companiile pentru a trece prin perioada complicată COVID și post-COVID.

De asemenea, trebuie să creștem companii care să devină partenere cu companiile străine și să devenim prietenoși cu companiile care, din cauza situației geopolitice, își caută noi zone de confort. Noi trebuie să devenim zona care să absoarbă aceste investiții”, a mai precizat Rareş Bogdan.