Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat că nu știe de ce trebuie să se aducă în discuție salariul președintelui României. Totodată, el susține că firmele din mediul privat nu au de ce să fie reglementate.
Rareș Bogdan: Nu știu de ce aducem în discuție salariul președintelui
„Aș vrea să fac o mică corecție, nu este haos în coaliție. Este normal să existe poziționări ideologice. Mesajele sunt clare. Vorbim de o reglementare în zona publică, pentru că PNL nu consideră că în zona mediului privat statul trebuie să acționeze restrictiv.
Nu consider că cei care nu dorm noaptea și au credite trebuie să fe suprataxați. Agențiile de reglementare ASF, ANCOM, unde veniturile sar de 10.000 euro, trebuie reglementate.
Dacă ajungi la 25.000 euro lunar, președintele Curții Constituționale, pensii cumulate de 25.000 ron. Toate aceste chestiuni trebuie reglementate. Nu știu de ce trebuie să aducem în discuție salariul președintelui.
Companiile private care duc greul economiei române nu au de ce să fie reglementate. Ceea ce au spus Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă este ceea ce au hotărât să spună, eu nu spun ce s-a discutat. PNL merge în continuare pe cota unică, respinge cota progresivă.”, a spus, marți, Rareș Bogdan, la Realitatea Plus.
Măsurile NU vor intra în vigoare de la 1 mai
Precizăm că premierul Nicolae Ciucă a spus, marți, că noile măsuri nu vor intra în vigoare de la 1 mai.
„Nu sunt sigur că vor fi de la 1 mai. 1 mai este săptămâna viitoare, nu avem cum să luăm această decizie până când Ministerul de Finanţe nu va prezenta o analiză clară”, a mai spus Nicolae Ciucă.
Totodată, premierul Nicolae Ciucă a declarat despre cumulul pensie-salariu, că în coaliţie s-a ajuns la concluzia că este nevoie de un proiect de lege, ci nu doar o ordonanță, fiindcă că este vorba de limitarea unor drepturi şi libertăţi, iar măsura ar fi neconstituţională.
„Este nevoie de un proiect de lege, a fost discuţia aceasta, am analizat şi aseară, în coaliţie, este vorba de limitarea unor drepturi şi libertăţi. Din toate perspectivele, la nivelul Guvernului nu putem să adoptăm o Ordonanţă de urgenţă pentru că efectiv este neconstituţională. Ca atare, orice demers în acest sens se va face printr-un proiect de lege, în Parlament.”, a spus Nicolae Ciucă.