Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a povestit la Digi24 că a rămas uimit să vadă că la Parlamentul European îl salutau la prima oră oamenii de la pază, mulți recunoscându-l. Ulterior, a dezlegat „misterul” și anume faptul că paza Parlamentului European, inclusiv întreaga garnitură de protecție a președintelui Parlamentului European, a Comisiei Europene și a Consiliului, e asigurată în proporție de 46 la sută de români.

„Sunt foști lucrători în Ministerul de Interne, în servicii de informații, în SPP, în Jandarmerie, care s-au pensionat între 41 și 47 de ani, în plină forță. și care au venit să lucreze la Bruxelles sau Strasbourg”, a explicat Rareș Bogdan.

El a dat acest exemplu în contextul discuției despre slaba performanță a instituțiilor statului român.

„Eu cred că putreziciunea, legăturile clientelare, lipsa de performanță, inclusiv datorită pensionării unor oameni foarte valoroși la 41-43 de ani, este atât de canceroasă în anumite județe, încât dacă nu desființezi și reînființezi… – și probabil 60 la sută vor fi tot aceiași angajați, dar nu și cei care au fost împinși de zona politică”, a arătat Rareș Bogdan.

Acesta a mai spus că foarte mulți dintre cei care s-au pensionat la o vârstă încă tânără lucrează în poliții locale sau în alte structuri și primesc de la stat și pensie, și salariu. Tocmai de aceea, Rareș Bogdan este de părere că acest fapt trebuie interzis prin lege: dacă primești pensie de la stat, nu mai ai dreptul să primești și salariu tot de la stat în același domeniu în care ai lucrat.

 

Redactor: