Rareș Bogdan: EPP nu susține reducerea pesticidelor cu 50%. Ar pune pe butuci agricultura românească

rareș bogdan

SURSA FOTO: Facebook, Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a afirmat că EPP se opune propunerii Comisiei Europene de a reduce pesticidele cu 50%. Potrivit europarlamentarului PNL, o astfel de măsură ar afecta grav agricultura românească.

EPP se opune reducerii pesticidelor cu 50%

Rareș Bogdan a afirmat că EPP este împotriva propunerii Comisiei Europene de a reduce pesticidele cu 50%. Potrivit europarlamentarului PNL, o astfel de măsură ar „pune pe butuci” agricultura românească.

„Discuții aprinse pe dosare unde Delegația EPP România din Parlamentul European a luptat la baionetă anul acesta. E vorba de mâncarea noastră. Aducem toxine din China sau producem inteligent?

***utilizarea pesticidelor. Nu susținem propunerea Comisiei Europene de a reduce pesticidele cu 50%, asta ar pune pe butuci mare parte din agricultura românească. România folosește 600g/hectar, Olanda 8kg. Va dați seama că a aplica otova propunerea le-ar da fermierilor stingerea! EPP nu susține așa ceva. E război, prețul alimentelor a crescut, piața e invadată de marfă non-UE produsă fără standardele pe care Comisia vrea să le impună.”, a scris el pe Facebook.

Politicianul a adăugat că „a reduce capacitatea fermierilor de producție e o crimă pe care EPP nu o susține”.

„Am reușit să blocăm măsura reducerii suprafețelor pentru a implementa agricultura bio până la asigurarea de bani pentru conversie, poate reușim sa blocam și această crimă. După vot urmează negocieri cu Comisia și statele membre. România a obținut derogări de la regula, sa vedem votul”, a continuat acesta.

Rareș Bogdan a mai precizat că EPP a blocat „ideea complet absurdă de a interzice lăzile de bere sau vin din lemn sau lădițele pentru struguri. Ce ajunge azi la vot vizează deșeurile din plastic în primul rând, interzicerea de materiale care folosesc componente chimice toxice pentru om și care au contact cu alimentele, precum și stimularea reciclării. EPP nu vrea scoaterea de pe piață a producătorilor, ci stimularea lor să fie inovativi, să-și creeze propriile soluții, să fie recompensați dacă reciclează”.

Potrivit europarlamentarului PNL, bugetul Uniunii pentru anul 2024 a fost, de asemenea, supus la vot.

„Am obținut 20 de milioane de euro în plus pentru tinerii fermieri. Mare parte a bugetului merge pe cercetare și viitorul tinerilor”, a spus el.

Vânzătorii de electrocasnice ar putea prioritiza reparațiile, dacă sunt mai ieftine decât un produs nou

Totodată, marți, pe 21 noiembrie, s-a supus la vot o lege privind reparațiile de electrocasnice. „S-a propus ca, în perioada de garanție, vânzătorii să dea prioritate reparațiilor, dacă sunt mai ieftine decât un produs nou. După expirarea garanției, consumatorii vor avea în continuare dreptul de a solicita repararea unor produse precum mașinile de spălat rufe de uz casnic, aspiratoare, smartphone-uri și biciclete. Se dă o mare importanță pentru promovarea bunurilor recondiționate ca alternativă, creșterea disponibilității pieselor de schimb pentru reparatorii independenți și oferirea de stimulente financiare consumatorilor care optează pentru reparații”.

Pe ordinea de zi a fost și definitivarea legislației euroalegerilor, dar și reducerea poluării, noi măsuri pentru camioane si autobuze. Rareș Bogdan a precizat că sunt „unele propuneri aiuritoare, precum trecerea totală la camioane electrice în 15 ani. Aberații progresiste. Un camion electric costa 300 de milioane”.

„În fine. Eu nu susțin așa ceva. Actul privind obiectivul industriei Net-Zero, decarbonizarea, stabilește că ținta Europei este să producă 40% din tehnologiile net-zero bazate prin Planurile Naționale pentru Energie și Climă și să capteze 25% din valoarea de piață globală a acestor tehnologii. De asemenea, intenționează să facă față provocărilor legate de extinderea capacităților de producție în aceste tehnologii”, a conchis acesta.