În aceste zile se decide viitorul Europei, spune Rareș Bogdan
Rareș Bogdan a afirmat că, în aceste zile, se decide viitorul Europei. El a caracterizat Europa ca pe o „distinsă doamnă bătrână ajunsă în scaun cu rotile”, afirmând că cetățenii se radicalizează și cer adaptare, în timp ce Europa de la Bruxelles, Paris, Berlin, Madrid sau Strasbourg, prinsă în propria cultură, a devenit încrezuta și surdă.
Europarlamentarul PNL a remarcat că Europa se mândrește cu conceptul de libertate, dar a amintit cuvintele lui Winston Churchill, care spunea că libertatea trebuie apărată după ce este ridicată în slăvi.
În opinia sa, Europa se uită cu aroganță la americani, considerându-i lipsiți de cultură, și îi critică pe chinezi, deși nu ei sunt responsabili pentru transformarea Europei într-o piață de desfacere.
Liberalul a adăugat că, deși Socrate, Mozart, Dante Alighieri și Balzac nu au fost texani, am putea învăța acum de la aceștia că, atunci când există o problemă urgentă, trebuie să o rezolvi imediat.
„Excelențele voastre,
În aceste zile se decide viitorul Europei. Cetățenii europeni cer: deșteptați-vă! Dar Europa noastră administrativă, politică și economică pare că nu înțelege. Pare o distinsă doamnă bătrână ajunsă în scaun cu rotile. Cetățenii se radicalizează, cer să ne adaptăm iar Europa noastră de la Bruxelles, Paris, Berlin, Madrid sau Strasbourg dormind pe propria cultură uluitoare, a devenit încrezută și surdă.
Defilăm cu un concept minunat, libertatea, dar Winston Churchill spunea că după ce am ridicat-o în slăvi, trebuie și apărată! Și ce facem noi? Ne uităm cu aroganță la americani că n-au suficientă cultură. Îi înjurăm pe chinezi, dar nu ei ne-au forțat să le devenim piață de desfacere.
Am dezvoltat tehnologii și le-am exportat în SUA și China și acum ne plângem că pierdem războaiele competitivității. Socrate, Mozart, Dante Alighieri și Balzac n-au fost texani, dar ar putea învăța acum de la ei că atunci când ia foc casa, o stingi. Și nu mi se pare că facem asta”, a declarat el la Strasbourg.
Cetățenii europeni vor să fie protejați
Rareș Bogdan a afirmat că, deși programul 2025 al Comisiei Europene este sublim, competitivitatea despre care vorbesc oficialii europeni depinde de oameni și a subliniat că economia Europei a ajuns pe un loc rușinos 3 la nivel global.
El a adăugat că cetățenii vor să fie protejați în Europa și nu doresc ca dezvoltarea industrială și tehnologică europeană să fie îngrădită de impunerea unor reguli absurde din Green Deal-ul Europei.
„Doamnă von der Leyen, Domnule Šefčovič, programul 2025 este sublim, dar competitivitatea de care vorbiți depinde de oameni și ignoră că economia Europei a căzut pe un rușinos loc 3 la nivel global.
Cetățenii vor să fie protejați în Europa și vor să nu mai îngrădim dezvoltarea industrială și tehnologică la nivel european prin impunerea de reguli absurde din Green Deal-ul nostru drag”.
Liberalul a subliniat că, deși ni se spune că avem libertatea de a ne exprima, atunci când afirmăm că anumite funcții, precum cele de comisar, trebuie ocupate pe criterii de competență și nu de gen, suntem sancționați.
De asemenea, a menționat că susținerea agriculturii tradiționale este considerată anti-Green Deal, iar exprimarea unor opinii legate de diferențele între femei și bărbați poate duce la respingerea noastră.
„Ni se spune că suntem liberi să vorbim, dar dacă afirmăm că un post de comisar trebuie ocupat pe criterii de competență, nu de gen, suntem amendați! Dacă apărăm agricultura tradițională suntem catalogați anti-Green Deal.
Dacă spunem că femeile sunt femei, iar bărbații, bărbați, ferească Dumnezeu, suntem repudiați. Libertatea de conștiință este inviolabilă, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu!
„Nu e păcat de Uniunea Europeană, cea mai nobilă construcție? Nu e păcat de istoria noastră milenară, dacă nu corectăm greșelile și mai ales dacă nu ne trezim?!”, a conchis Rareș Bogdan.