Rareş Bogdan lansează un avertisment grav. Războiul din Ucraina ar fi putut ajunge și în țara noastră

Așadar, prim-vicepreşedintele PNL a spus miercuri, 15 iunie, că ţara noastră şi oraşele sale s-au dezvoltat accesând bani europeni, iar evoluţia este reală.

„Apartenenţa noastră la Uniunea Europeană, pe lângă reguli (…), este o chestiune ce ţine de modul în care această ţară şi cetăţenii ei se raportează la UE. Evoluţia este reală şi se vede în modul în care primari destoinici, oameni potriviţi au reuşit să creeze plus valoare şi să arate ce înseamnă şi Europa infrastructurii şi Europa investiţiilor şi Europa educaţiei”, a spus Rareş Bogdan.

De asemenea, acesta a spus că, după vizitele comisarilor europeni şi după reacţia cetăţenilor români cu privire la refugiaţii din Ucraina, foarte mulţi dintre europenii care priveau cu scepticism modul în care România reacţionează în situaţii limită s-au schimbat.

„În acest an România depăşeşte pentru prima dată limita de 50% absorbţie bani europeni, undeva spre 54-56% (…). PNRR este (…) Planul Marshall de care România are o şansă uriaşă de a se folosi. Aceşti aproape 30 de miliarde, dintre care aproape jumătate sunt fonduri nerambursabile, sunt obligatoriu de ajuns în România pentru a schimba viaţa cetăţenilor români în diverse domenii, de la educaţie, sănătate, de la infrastructură rutieră şi feroviară la şcolarizare”, a completat Rareş Bogdan.

România va juca un rol important în transportul cerealelor din Ucraina

În altă ordine de idei, președintele Klaus Iohannis a declarat anterior că România va juca un rol important în transportul cerealelor din Ucraina.

„În ceea ce priveşte transportul cerealelor din Ucraina înspre pieţele internaţionale, este clar că ne confruntăm cu o provocare logistică de o amploare epică. România este hotărâtă să joace un rol pozitiv în soluţionarea acestei chestiuni şi, pentru a găsi cele mai bune soluţii logistice, practice, deja premierul Ciucă a constituit un comitet interministerial şi se lucrează intens la găsirea unor soluţii.

Trebuie să vedem prima dată unde ne aflăm. Aceste trasee logistice, această întreagă logistică de transport de capacitate mare în momentul acesta nu există. Noi suntem în situaţia să dezvoltăm, nu chiar de la zero, dar de la un nivel destul de redus la un nivel foarte înalt capacităţile de transport”, a afirmat Klaus Iohannis, în conferinţa de presă susţinută alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.