Europarlamentarul PLN Rareș Bogdan, invitat în emisiunea „Ultima Oră” pe postul România TV și moderată de Lili Ruse, a vorbit despre voucherele de energie pentru persoanele vulnerabile și despre succesul României în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen.
Ce spune europarlamentarul despre succesul României
Rareș Bogdan a spus despre succesul României în ceea ce privește aderarea la Schengen că este o confirmare că țara noastră se află pe drumul cel bun.
„Au fost patru voturi împotriva din partea Olandei, din 25. Este rezoluţia cu cele mai puţine voturi contra României, este o premieră. Sunt şanse să avem în JAI-ul decisiv care are loc la Praga un vot pozitiv. Cele mai multe voturi au fost din PPE, al doilea din PES. este un semnal politic extrem de important, România nu mai poate fi blocată, ar fi o umilinţă supremă şi o jignire la adresa românilor”, a spus acesta.
Europarlamentarul a scris astăzi într-o postare pe rețelele sociale despre cum votul Parlamentului European ar trebui să fie un mesaj clar pentru premierul olandez Mark Rutte, după ce acesta s-a arătat reticent în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen.
”547 de voturi pentru, 49 împotrivă, 43 de abţineri. Drum deschis României in Shengen! Vot covârşitor pentru accesul României în Spaţiul Schengen! Au votat împotrivă cei din extrema dreaptă. Voturile olandezilor arată astfel: 15 pentru, 4 împotrivă, 6 abţineri. Un mesaj clar pentru premierul Mark Rutte”, a scris Rareș Bogdan.
România îndeplinește criteriile pentru a adera la Schengen
Rezoluția care a fost adoptată dovedește că România îndeplinește criteriile pentru a putea adera la Spațiul Schengen de peste 11 ani de zile, potrivit lui Siegfried Mureșan.
”Spațiul Schengen și Uniunea Europeană sunt mai sigure dacă țara noastră se află în interiorul spațiului de liberă circulație decât dacă este în afara lui. Anul acesta, România și-a demonstrat capacitatea de a securiza frontiera de est a Uniunii Europene în cele mai grele condiții. A primit mai mult de un milion de refugiați din Ucraina, cărora le-a oferit hrană, adăpost și îngrijire medicală. Mai mult, am asigurat tranzitul sigur pe teritoriul nostru pentru refugiații ucraineni și trecerea în siguranță a graniței către alte state membre ale Uniunii Europene și Schengen, ca de exemplu Ungaria.” , a mai spus europarlamentarul.