Rareș Bogdan nu vrea liste comune PNL-PSD pentru alegerile din 2024
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a anunțat, vineri, că nu vrea liste comune PNL-PSD pentru alegerile din 2024. El nu crede că o colaborare cu social-democrații este o soluţie pentru PNL. El a reamintit că „Prin noi înşine.” le-a adus forţă liberalilor în urmă cu 100 de ani, fiind convins că „Prin noi înşine.” le va aduce peste 20% din voturi și la alegerile din 2024.
„Susţinerea mea şi a altor colegi este prin noi înşine. Eu când am venit în PNL, partidul era undeva la 18% sau 20% şi am reuşit să duc partidul, eu, împreună cu referendumul preşedintelui, e drept, la 28% la europarlamentare, eu le spun colegilor mei că singura şansă a PNL este să meargă singur şi să conştientizeze forţa pe care o are.
PNL are o armată de 240.000 de oameni, membri cotizaţi activi, 1.362 de primari, 17 preşedinţi de regiuni, are 130 de parlamentari şi 10 europarlamentari plus foarte multe lucruri pe care le-a făcut în trei ani şi jumătate de guvernare”, a declarat el.
Președintele PNL nu exclude o alianță PNL-PSD pentru alegerile din 2024
Declarația sa a fost făcută la câteva zile distanță după ce Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, a spus că „orice opțiune politică rămâne deschisă”.
Deși nu există niciun fel de negociere secretă privind o alianță PNL-PSD pentru alegerile din 2024, sunt discuţii între cele două partide pentru că sunt împreună la guvernare. Din punct de vedere al unei ipoteze de lucru, opțiunea este pe masa fiecărui partid care vrea „să aibă o abordare coerentă a anului electoral 2024”.
„În primul rând nu există niciun fel de negociere secretă, pentru că nu aş face acest lucru şi sunt convins că nici domnul Ciolacu nu ar putea să facă negocieri secrete, din perspectiva mea şi din modul în care am înţeles până acum că trebuie să facem politică. Nu trebuie şi nu poate exista niciun fel de negociere secretă, atunci când doi oameni ştiu acelaşi lucru, nu mai este secret.
Doi: în niciun fel de demers pe care l-am întreprins până acum nu am luat decizii singur. Am discutat de fiecare dată, pentru că sunt anumite momente ale evoluţiei unei situaţii sau a alteia, dar de fiecare dată am mers şi am discutat cu Biroul Politic Naţional sau cu Biroul Executiv”, a spus, marți, Nicolae Ciucă.
Potrivit lui, indiferent cum se va derula situația, decizia nu se va lua decât în deplin consens și cu votul Biroului Politic Naţional. El a menţionat că orice evoluţie politică viitoare trebuie să depindă de rezultatele guvernării, dar orice opțiune politică rămâne deschisă. În acest sens, el a punctat că depinde și de așteptările electoratului.
„Nu de fiecare dată poate să funcţioneze un construct politic după cum îşi doresc liderii sau partidele însele, ci este vorba de modul în care ne raportăm la ceea ce aşteaptă electoratul şi la modul în care putem să realizăm un proiect politic, care într-adevăr să ofere o perspectivă.(…) Trebuie să măsurăm şi să vedem ce vrea electoratul”, a adăugat Nicolae Ciucă.