UE trebuie să fie competitivă în situația politică globală actuală

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a vorbit în Parlamentul European despre schimbările necesare pentru ca Uniunea Europeană (UE) să fie competitivă în situația politică globală actuală. El a criticat unele politici europene și a spus că este important ca UE să colaboreze strâns cu SUA pentru a face față influenței tot mai mari a Chinei și Rusiei.

Rareș Bogdan a spus că am intrat într-o nouă eră și că cine nu se adaptează rapid riscă să dispară. El a adus în discuție modul direct în care fostul președinte american Donald Trump își punea pe primul loc economia națională și cheltuielile pentru apărare, lăsând pe un plan secundar probleme precum migrația sau schimbările climatice.

Rareș Bogdan, nemulțumit de politicile europene actuale

Oficialul român a criticat și politicile europene actuale, spunând că acestea au ignorat aspectele economice esențiale, cum ar fi locurile de muncă sau sprijinirea fermierilor, în favoarea unui Green Deal plin de absurdități și a unei corectitudini politice duse la extrem.

„Am intrat într-o nouă eră. Cine nu înțelege, dispare. Trump a anunțat direct că susține în primul rând economia americană și că îi pasă de cheltuielile militare și că problema migrației, a climei sau a politicilor de gen rămân preocuparea sa. Noi, europenii am uitat prea mult de locurile de muncă și problemele fermierilor în favoarea unui Green Deal plin de absurdități și a unui politically correctness dus la chestiuni inimaginabile.

Am deschis granițele și dăm ajutoare sociale fără să ne mai uităm la competitivitate, performanță și mai ales necesități europene. Aș fi dorit să aud părți din discursul de ieri din Capitoliu la Bruxelles și Strasbourg unde fermierii protestează sub spectrul falimentului și unde industria auto se teme că dependența de gazul rusesc devine dependența de litiu chinezesc.

Să discutăm cu noua administrație un plan și să nu părăsim masa negocierilor decât atunci când UE și SUA vor pricepe că doar unite fac față rușilor și chinezilor. Binomul China-Rusia funcționează pe toate planurile: economic, militar, război hibrid.

Ce are în plus binomul UE-SUA? Buget mai mare, resurse umane, tehnologie și nu în ultimul rând, cultură și educație europeană. Și încă ceva: o țară care poate juca strategic: România! Profund creștină, cu rezerve naturale enorme și foarte multă minte”, a transmis el pe rețelele sociale.

UE și SUA trebuie să colaboreze strâns

Rareș Bogdan a spus că e esențial ca UE și SUA să colaboreze strâns. El a propus să negocieze un plan cu noua administrație americană și să nu plece de la masa discuțiilor până când ambele părți nu înțeleg că doar unite pot face față influenței Rusiei și Chinei.

Europarlamentarul PNL a evidențiat punctele forte ale alianței UE-SUA: un buget mai mare, resurse umane, tehnologie avansată și o cultură și educație europeană bogată. În plus, a spus că România poate juca un rol strategic în această alianță, fiind o țară profund creștină, cu resurse naturale vaste și oameni inteligenți.

La final, el a transmis un mesaj de unitate și optimism, încheind cu: „Dumnezeu să binecuvânteze America, Europa și ROMÂNIA!”.