Prefectul Capitalei: Protestul nu este al transportatorilor și fermierilor, ci al Dianei Șoșoacă

Rareș Hopincă

SURSA FOTO: Facebook, Rareș Hopincă

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat că deși nemulțumirile transportatorilor și fermierilor sunt reale, protestul care va avea loc în București zilele următoare este al Dianei Șoșoacă.

Rareș Hopincă spune că protestul din București este al Dianei Șoșoacă

Rareș Hopincă a spus că nemulțumirile fermierilor și transportatorilor sunt reale. Protestele lor sunt îndreptățite, iar acest lucru l-au recunoscut și guvernanții.

Însă protestul de amploare care va avea loc în zilele următoare la București este al Dianei Șoșoacă, spune acesta.

Potrivit prefectului Capitalei, cererea de protest aprobată a fost întocmită de către avocatul senatoarei, Alexandru Duțu.

“Având în vedere contextul social care nu este totuși unul dintre cele mai calme, cred că este corect să dăm informațiile corecte către opinia publică. Prin urmare, protestul avizat de primarul general nu este protestul fermierilor sau al agricultorilor, ci este protestul doamnei senator Diana Șoșoacă, iar cei care s-au ocupat de depunerea actelor, de susținerea cauzei în comisie, sunt avocații doamnei Diana Șoșoacă.

Dânșii au solicitat să organizeze un protest, „în legătură cu transportatorii, fermierii și agricultorii”. Nu știm ce înseamnă acest „în legătură cu…”, dar cert este că nu înseamnă că transportatorii sau fermierii, cei aflați în stradă, au depus această cerere de protest”, a declarat Rareș Hopincă.

Nicușor Dan a aprobat manifestația

Joi, pe 18 ianuarie, primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că a aprobat un protest ce va avea loc în Piața Constituției.

„Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București. Acesta va avea loc duminică, luni și marți în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir”, a transmis el pe Facebook.

AUR și USR își strigă nemulțumirea în stradă

Această manifestare de amploare a primit rapid sprijin din partea USR și AUR. Cele două partide exprimă nemulțumirea generală a românilor, pe care consideră că trebuie să o facă auzită în stradă.

Diana Șoșoacă și George Simion au încercat să capitalizeze politic protestele de la început, atât în București, cât și în țară. Fiecare încercare a lor de a se asocia cu cei care-și exprimau nemulțumirea a eșuat însă lamentabil. Au fost huiduiți și alungați din mulțime în fiecare încercare.

Pentru a se asigura că nu ratează această oportunitate, politicienii extremiști organizează propriul protest „în legătură cu transportatorii, fermierii și agricultorii”. Acest lucru l-au au specificat în solicitarea trimisă Primăriei Municipiului București.

Nici USR nu a rămas departe de manifestările de stradă. Președintele partidului, Cătălin Drulă a afirmat că protestele ar trebui să fie aprobate de Primăria Capitalei, indiferent de detaliile tehnice, așa cum le-a numit el.

„Un protest nu e o farmacie, să controlezi cine vine acolo, cine nu vine. Şi mai ales când este o asemenea nemulţumire – noi o vedem şi în cercetările sociologice. Patru din cinci români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. (…)

Protestul e eterogen, în natură, dar oamenii nu se duc de bună-voie sau pentru că nu aveau treabă acasă. Se duc dintr-o nemulţumire, dintr-o frustrare, dintr-o supărare care, după părerea noastră, este legitimă. (…) Eu, dacă aş fi primar, aş aproba acest protest”, a spus el.

Trei zile de protest în Capitală

Așadar, protestul transportatorilor și fermierilor a fost aprobat de către Primăria Municipiului București (PMB). Aceștia își vor exprima nemulțumirile în Piața Victoriei în zilele de duminică, luni și marți.

Autoritățile locale au confirmat că manifestația va implica blocarea traficului în centrul Capitalei pe parcursul a trei zile, respectiv 21 ianuarie, 22 ianuarie și 23 ianuarie. Potrivit hotărârii, la protest vor participa 100 de utilaje și 10.000 de persoane. Mai multe puteți afla aici.