Rasa de câini care a fost interzisă! Decizia care a fost luată chiar acum

caine

Câine la plimbare/SURSA FOTO: Dreamstime

Se dorește eliminarea treptată a unei rase de câini, acuzată de atacuri asupra oamenilor și a animalelor. Cei care au un astfel de câine trebuie să se supună noilor reguli. În caz contrar, riscă amenzi sau chiar să ajungă la închisoare.

Nu mai ai voie să deții acest câine

Autoritățile din Marea Britanie au decis ca cetățenii care dețin un câine din rasa XL Bully, neînregistrat, să fie sancționați. Decizia se aplică în Anglia și în Țara Galilor.

Guvernul de la Londra, condus de Rishi Sunak, a luat decizia în urma mai multor proteste publice cu privire la această rasă de câini.

Proprietarii acestor câini își îndrăgesc animalele, dar mărimea și puterea rol reprezintă un motiv de teamă pentru alții.

Câinii din rasa XL Bully sunt agresivi

Rasa XL Bully a apărut în Marea Britanie din 2010. Aceasta nu este o rasă pură, ci o încrucișare de mai multe rase. Una dintre ele este American Pit Bull Terrier.

Astfel, aceste animale au devenit o țintă pentru pasionații de lupte ilegale de câini.

Câinii din rasa XL Bully au fost acuzați de atacuri împotriva oamenilor și altor animale. Scriitoarea Sonia Faleiro spune că a fost atacată de trei astfel de câini într-un parc din Londra.

Ea spune că a fost traumatizată de eveniment, la fel fiica și soțul ei. Acești trei câini i-au omorât animalul de companie pe care-l avea. Fiica și soțul ei au avut nevoie de tratament din cauza rănilor.

XL Bully/SURSA FOTO: Dreamstime

30.000 de câini XL Bullies au fost înregistraţi

Presa internațională scrie că proprietarii au înregistrat peste 30.000 de câini din această rasă. Înregistrarea înseamnă, mai precis, un certificat de scutire.

Prin acesta, oamenii au voie să dețină un astfel de câine, dar doar în condiții stricte. Proprietarii trebuie să le pună botniță câinilor. De asemenea, cei din această rasă trebuie sterilizați pentru a nu se reproduce.

Dacă un proprietar este prins că nu și-a înregistrat câinele, el riscă amendă. Mai mult, poate risca și șase luni de închisoare.

Cu toate acestea, Biroul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie nu înregistrează numărul de atacuri fatale pe fiecare rasă de câine.

Reguli pentru proprietarii de câini de rasă comună în România

În ceea ce privește România, accentul se pune pe câinii de rasă comună. Bucureștenii care au astfel de câini trebuie să îi sterilizeze și microcipeze, anunță Nicușor Dan.

Aceste proceduri sunt gratuite la câteva cabinete veterinare din Capitală.

”Din data de 13 ianuarie reluăm, prin ASPA, campania de sterilizări şi microcipări gratuite a câinilor de rasă comună cu deţinător, din Bucureşti. În cadrul campaniei se asigură gratuit anestezia, operaţia de sterilizare, tratamentul post operator, microciparea, înregistrarea în RECS şi carnetul de sănătate.

Programările în cadrul campaniei se realizează de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-16:00, la numărul de telefon 0743204942”, a declarat Nicuşor Dan.