Astra Asigurări şi-a menţinut poziţia de lider al pieţei  depăşind, până la urmă, concurenţa şi în 2012 . După ce a reuşit să vândă, în ultimele trei luni ale anului, poliţe în valoare totală de 354 de milioane de lei, adică de aproape 2,5 ori mai mult decât în perioada similară a lui 2011, Astra a recuperat diferenţa care a despărţit-o de poziţia de lider, după fuziunea dintre Omniasig şi BCR Asigurări. Societatea  de asigurare a încheiat anul cu prime brute subscrise în valoare de 1,13 miliarde de lei, cu aproximativ 12% mai mult decât în 2011. Rezultatul este mai bun decât cel al Omniasig, care, din datele provizorii publicate de acţionarul majoritar, Vienna Insurance Group, a depăşit cu aproximativ 20 de milioane de lei nivelul de un miliard, marcând o scădere de două cifre faţă de anul 2011.
Creşteri mari pe property şi asigurări de sănătate
Iulius Alin Bucşa, preşedintele Astra Asigurări, a arătat, pentru Capital, că societatea pe care o conduce a înregistrat creşteri ale vânzărilor pe majoritatea liniilor de asigurare. „Am avut creşteri atât pe asigurari de viaţă şi de sănătate, cât şi pe asigurări generale. O contribuţie importantă a avut-o segmentul property. Pentru 2013 am bugetat o creştere de două cifre“, a spus Bucşa. Potrivit datelor furnizate de societate, cea mai mare creştere procentuală (137% faţă de 2011) este pe asigurările de sănătate, urmate de asigurările navale şi de cele aviatice.
Cu peste 47% au crescut şi subscrierile în zona asigurărilor de clădiri şi bunuri, care au avut un aport de 223 de milioane de lei (circa  20% din subscrierile totale). De menţionat este şi faptul că subscrierile totale ale Astra includ rezultatele din Ungaria care, potrivit lui Alin Bucşa, reprezintă 66 de milioane de lei adică aproximativ 5% din total . Astra are afaceri şi în Slovacia.
Reprezentanţii Omniasig nu au dorit să facă niciun comentariu în legatură cu rezultatele provizorii, afirmând că vor face declaraţii atunci când vor fi publicate cifrele finale, adică la începutul lunii aprilie. Societatea de asigurare, formată prin fuziunea dintre BCR Asigurări şi Omniasig, a trecut printr-un proces de integrare ale cărui costuri se văd în rezultatele din primele luni postfuziune.
O contribuţie importantă a avut-o, anul trecut, segmentul property. Pentru 2013 am bugetat o creştere de două cifre.
Iulius Alin Bucșa(foto), președinte, Directorat Astra Asigurări