Într-un interviu acordat pentru TVP World, în contextul Summitului conservatorilor europeni care a avut loc zilele acestea la Madrid, George Simion a vorbit despre modul în care încrederea românilor s-a schimbat în ultima perioadă, dar și despre organizarea unor alegeri anticipate.
Co-preşedintele AUR anunță că partidul pe care îl conduce a intrat în Parlament cu un procent de 10%, însă sondajele arată, în prezent, că AUR ar avea aproape 25%.
În acest sens, el subliniază faptul că deşi alegerile în România vor fi în anul 2024, adică peste doi ani, AUR doreşte ca acestea să aibă loc mai devreme pentru că formaţiunea politică să ajungă la guvernare.
„Suntem în Parlamentul României, suntem un partid tânăr. Am intrat în Parlamentul României anul trecut cu 10% din voturi, dar acum sondajele ne arată la 25%. Alegerile în România vor fi în anul 2024, dar vrem să facem să aibă loc mai devreme astfel încât mişcarea patriotică reprezentată de partidul nostru să ajungă la guvernare”, a afirmat George Simion pentru TVP World.
Referitor la situația politică din România, liderul AUR spune că țara noastră și Polonia au foarte multe lucruri în comun, el făcând referire la perioada regimului comunist.
Totodată, George Simion a mai spus că România doreşte să fie în UE, însă să fie tratată cu respect şi să fie egalul altor state membre, nu tratată precum „un sclav”.
George Simion, despre ieșirea României din UE
El a adăugat că Româna nu vrea să părăsească UE la fel cum a făcut-o Marea Britanie, sperând că atitudinea liderilor europeni față de țara noastră se va schimba.
„Polonia şi România au multe în comun, au o istorie comună. Ambele ţări au trecut prin ororile dictaturii şi am văzut statele dezbinate, cum a fost cazul Poloniei şi României, atacă de nazişti şi de comunişti. România şi Polonia şi alte ţări din grupul Vişegrad au experimentat teribuilul regimul comunist, deci nu vrem din nou marxism sau neo-marxism sau diverse mişcări şi ideologii de stânga care vor să distrugă identitatea noastră naţională.
Vrem o Uniune Europeană puternică şi unită, însă vrem să ne păstrăm şi identitatea naţională. Unitate în diversitate era sloganul acum 10-15 ani. Vrem să avem un viitor comun cu UE, prin colaborare, dar nu să fim sclavii unor state mai bogate. Vrem să fim respectaţi şi înţeleşi.
Nu vrem să ieşim din UE, cum a făcut Marea Britanie. Vrem să fim parte din Europa, dar o Europă iudeo-creştină, cu valori şi vrem să fim egali cu alte state, nu dorim ca Curtea Europeană de Justiţie să ne impună regulile lor, pentru că avem propria Constituţie, regulile noastre naţionale şi suntem într-o alianţă numită Uniunea Europeană. Nu sclavii UE şi nu Europei federale”, a mai explicat liderul AUR.