Răsturnare de situație la bancomate! Ce se întâmplă cu banii cash

bancomat

SURSA FOTO: Dreamstime

Informația momentului despre bancomate, dar și despre plata cu cardul. Din ce în ce mai multe persoane preferă să opteze pentru plata cash, astfel încât să economisească mai mulți bani. Ce ar putea urma?

Anunțul momentului despre plata cu cardurile bancare. Având în vedere creșterea fără precedent a prețurilor din ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane preferă să opteze pentru plata cash, astfel încât să țină o evidență strică a cheltuielilor.

Astfel, plata cu cardul a început să fi utilizată din ce în ce mai rar, arată o cercetare realizată de BBC. Aceste cifre sunt confirmate și de faptul că, potrivit analizei BBC, în Marea Britanie, oficiile poștale au gestionat 801 de milioane de lire sterline în retrageri personale de numerar în iulie 2022.

Aceasta cea mai mare sumă din ultimii cinci ani, de când se fac înregistrări și este totodată și cu peste 20% față de anul precedent.

Oamenii au ajuns să își numere banii cheltuiți

Natalie Ceeney, președintele Cash Action Group, a făcut o serie de declarații în acest sens. Ea susține că din cauza costului ridicat al vieții, oamenii au ajuns să ”numere literalmente” banii pe care îl cheltuiesc, iar utilizând plata cash, acest lucru este mult mai ușor de făcut.

„Este în mod absolut din cauza crizei costului vieții”, a spus Ceeney.

Totodată, aceasta a mai adăugat că în momentul în care văd banii, oamenii știu cum să îi împartă mai bine, dar și cât să își pună deoparte.

„Oamenii vor scoate numerar și îi vor pune fizic în borcan, spunând „asta am pentru facturi, asta am pentru mâncare și asta este ceea ce a mai rămas”, a mai spus Ceeney.

Retrageri record de numerar în Marea Britanie

Datele centralizate de BBC mai arată că prețurile continuă să crească mai repede decât cu ani în urmă, iar populația resimte o presiune fără precedent.

Doar în luna iulie, în total, 3,32 miliarde de lire sterline în numerar au fost depuse și retrase la ghișeele oficiilor poștale, adică cu 100 de milioane de lire sterline mai mult decât în ​​iunie.

Referitor la retragerile de numerar, acestea au crescut cu aproape 8% de la o lună la lună și cu peste 20% de la an la an. Datele prezentate mai arată că în luna iulie a fost înregistrată cea mai mare sumă retrasă din ultimii cinci ani de zile.

Este vorba despre 801 de milioane de lire sterline în retrageri personale de numerar. Având în vedere modul în care evoluează prețurile, dar și cererea, în Marea Britanie, oficiul poștal a redus volumul suplimentar de retrageri de la cele 11.500 de sucursale ale sale pentru ca mai mulți oameni să apeleze la numerar.