Incendiul de la Matei Balș nu a rămas fără urmări. Patru pacienţi cu vârste între 62 şi 89 de ani, internaţi la aici, au fost aduşi la Institutul „Marius Nasta”. Este vorba de două femei şi doi bărbaţi. Doi dintre ei fiind în stare severă, a declarat managerul instituţiei medicale, Beatrice Mahler.
„La ‘Marius Nasta’ au fost aduse patru persoane – două femei şi doi bărbaţi. Avem disponibilitate până la 36 de locuri. În acest moment, avem 32 de locuri libere în secţia COVID”, a spus medicul. Ea a menționat că sunt alături de colegii noştri de la ‘Matei Balş’ şi de pacienţii de acolo. Aceștia din urmă trec printr-un moment foarte greu.
„Vârstele sunt între 62 şi 89 de ani. Una dintre femei este echilibrată. Unul dintre bărbaţi este cu necesar de oxigen crescut. Din păcate, doi dintre pacienţi – o femeie şi un bărbat – au stare generală gravă şi au fost trimişi în Terapie Intensivă”, a relatat Mahler.
Potrivit acesteia, pacienții de la institutul Matei Balș sunt conştienţi. Doi dintre ei au stare generală gravă şi de aceea au fost mutaţi în secţia de Terapie Intensivă.
Pacienții de la Matei Balș, stare severă
„Doi cu stare echilibrată, sunt pe secţia COVID, doi cu stare severă în Terapie Intensivă”, a spus Mahler.
Potrivit acesteia, pacienţii transferaţi de la ”Matei Balş” nu au arsuri.
Ea a tras un semnal de alarmă legat de infrastructura spitalelor, afirmând că este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice.
„Noi avem centrală proprie la Institutul ‘Marius Nasta’ şi am încercat să avem autonomie tocmai pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită aceşti pacienţi sunt foarte mari. Să nu uităm că pe lângă instalaţiile de oxigen avem şi instalaţiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată. S-a spus acest lucru după incendiul de la Piatra Neamţ. Au fost atunci controale tocmai pentru a evalua starea spitalelor şi pentru a vedea ce investiţii sunt necesare. Cu siguranţă trebuie să facem paşi în acest sens şi să trecem la treabă. Au fost controale tocmai pentru a evalua care este vechimea spitalului, care este necesarul de investiţii pe partea de infrastructură. În acest moment, este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice din acest institut, lucrăm la acest lucru, nu se pot face evaluări corecte fără să avem astfel de date”, a arătat medicul.