Sabrina Voinea ar putea primi medalia de bronz
Sabrina Voinea își pune speranțele în Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a obține medalia de bronz de la proba de sol de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Ea intenționează să prezinte dovezi care să demonstreze că a fost tratată injust și că performanța ei a fost subevaluată.
Sabrina Voinea a contestat nota primită, considerând-o incorectă, dar contestația inițială nu a avut succes. În ciuda acestui eșec, Sabrina și echipa ei au continuat să lupte și au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).
Conform lui Sabin Gherdan, verdictul de la TAS este așteptat miercuri seara, având în vedere procedura accelerată care stipulează emiterea unei decizii în maximum 24 de ore.
El a precizat că imaginile din competiție sunt foarte importante pentru luarea unei decizii finale.
Avocatul estimează că există o probabilitate semnificativă ca rezultatul să fie schimbat. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci Sabrina Voinea va primi medalia de bronz chiar în această seară.
Avocatul a declarat că există posibilitatea ca rezultatul să fie schimbat în urma contestației care, inițial respinsă, este acum atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, divizia ad-hoc din Paris.
El a menționat că toate hotărârile sunt publicate pe site-ul TAS.
Dintre cele opt cazuri deja soluționate, doar unul a fost admis. Teoretic, ar exista șanse ca ierarhia să fie ajustată.
„Sunt șanse ca rezultatul să fie modificat în urma contestației care inițial a fost respinsă și acum este atacată în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, divizia ad-hoc care se află la Paris.
Toate aceste hotărâri sunt publice pe site-ul TAS, iar din cele opt care au fost deja soluționate, în momentul de față una singură a fost admisă. În teorie, sunt șanse ca ierarhia să fie modificată, iar sportiva noastră să primească medalia respectivă”, a spus avocatul.
Procedura este rapidă
Sabin Gherdan a explicat că procedura este extrem de rapidă. Conform regulilor arbitrale ale TAS, divizia ad-hoc trebuie să pronunțe o soluție în termen de 24 de ore de la înregistrarea cererii.
El a menționat că, practic, până la sfârșitul zilei respective ar trebui să fie emisă o decizie.
Totuși, Gherdan a adăugat că există și o situație excepțională. Aici, dacă Curtea și arbitrii desemnați consideră că sunt necesare informații suplimentare, ei pot decide să amâne soluționarea cazului pentru o perioadă scurtă.
„Procedura este una foarte rapidă. Conform regulilor arbitrale ale TAS, divizia ad-hoc, o soluție ar trebui pronunțată în 24 de ore de la momentul în care s-a înregistrat cererea.
Practic, până la finalul acestei zile ar trebui să avem o soluție. Există și un caz excepțional în care Curtea și arbitrii desemnați să judece acest caz consideră că e nevoie de mai multe informații și în acest caz, pot să amâne încă un timp scurt soluționarea cauzei”, a spus Sabin Gherdan.