După ce Patrick Mouratoglou și-a asumat vina în cazul Simona Halep, presa din Ungaria scrie că declarațiile antrenorului francez dau peste cap tot ce se știa până acum despre această situație.
Cazul Simona Halep ia altă turnură după declarațiile lui Mouratoglou
Jurnaliștii de la Eurosport Ungaria au scris că declarațiile lui Patrick Mouratoglou pot tot cazul Simona Halep peste cap. Ziariștii maghiari sunt de părere că în aceste condiții, tenismena noastră s-ar putea alege cu o diminuare a sancțiunii.
„Marturia neașteptată făcută de Mouratoglou poate întoarce peste cap întreg cazul Simonei”, a titrat Eurosport Ungaria.
„O mostră bruscă de sinceritate, o recunoaștere a responsabilității sau pregătirea pentru negocierile de la TAS? Declarațiile lui Mouratoglou pot fi atribuite fiecărei posibilități. Desigur, între ce a zis el și realitate poate fi doar o întâmplare”, a mai scris sursa citată.
În altă ordine de idei, Simona Halep pare să fie optimistă în ceea ce privește șansele sale de a reveni pe terenul de tenis cât mai repede. Halep se antrenează ca și atunci când participa în competițiile oficiale. Asta se vede în postările sale de pe rețelele de socializare din ultimele zile.
Tenismena din Constanța se bazează și pe precedentele din procesele din tenis de la TAS. Tribunalul elvețian a dat verdictul în cel mult 2 luni de când dosarul a fost depus și, în cele mai multe cazuri, pedepsele au fost micșorate.
Simona speră astfel că suspendarea primită va fi modificată considerabil și că ar putea să revină pe teren la început de 2024.
Lipsa de transparență este criticată
Matthew Futterman, un important jurnalist de investigații din SUA, susține că procesul se desfășoară după un sistem „greșit”. Jurnalistul publicației The Athletic a criticat lipsa de transparență în cazul.
Cel mai mult îl deranjează faptul că procesul de la TAS se desfășoară cu ușile închise.
„Primul lucru pe care l-aș spune este că, din păcate, am o nemulțumire ca reporter. Spre deosebire de un tribunal american, audierile din acest proces sunt confidențiale.
Nu știu de ce, probabil pentru a proteja intimitatea, dar când ajungi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, a existat deja o decizie în prima instanță.
Cred că este un sistem greșit! Mi-ar plăcea ca lucrurile să fie la vedere, pentru că am avea garanția că autoritățile care au putere în acest caz judecă după standardele corecte”, a declarat Matthew Futterman într-un interviu pentru Tennis Channel.