Pe lista oficială, care cuprindea opt poziții, au fost adăugate nasul curgător ori congestionat, greața și diareea. Mai mult, specialiștii spun că acestea apar între două și chiar 14 zile de la infectarea cu SARS- COV-2.
Până acum, simptomele recunoscute oficial pentru noul coronavirus erau tusea, febra sau frisoane, oboseala, durerile musculare, dificultăți de respirație, durere de cap, pierderea mirosului sau gustului și durerea în gât. Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus au fost înregistrate la nivel global, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Aproape simultan s-a atins și alt bilanț negru, 500.000 de decese.
Situația la zi din România
Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste.
În Statele Unite, bilanțul pandemiei ia amploare de la o zi la alta
Cel puţin 36 de state americane au anunţat creşteri semnificative ale numărului de bolnavi, spitalele din întreaga țară sunt pline şi doar două state au date în scădere. Situaţia este atât de gravă încât vicepreşedintele Mike Pence a făcut apel către americani să poarte măşti de protecţie. Este primul oficial de la Casa Albă care lansează acest mesaj.
Mai bine de jumătate dintre statele americane au raportat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. De altfel, Statele Unite și-au doborât trei zile la rând propriul record de noi infecții. Sâmbătă, Florida a anunțat peste 9.500 de infectari – peste vârful înregistrat de Italia în perioada în care Peninsula era considerată epicentrul pandemiei.