Bucureştenii par să-şi dorească să puna din nou ştampila pe roşu! Cel puţin asta indică cel mai recent sondaj realizat de CURS.

PSD are 32% în Capitală; USR-PLUS şi PNL nu ar mai alcătui majoritate

Având în vedere că Gabriela Firea tocmai a anunţat că vrea să candideze pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, ar fi ea alegerea numărul 1 a bucureştenilor? Ce-i drept, sondajul nu conţine numele acesteia, însă locuitorii Capitalei par să aibă cea mai mare încredere, în prezent, în PSD.

Potrivit sondajului CURS, la întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile lcoale, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?”, PSD a ieşit pe prima poziţie în preferinţele bucureştenilor, cu un procent de 32%.

Interesant este că partidele care se regăsesc acum în coaliţia de guvernare, USR-PLUS şi PNL, nu ar mai reuşi să alcătuiască majoritatea în Bucureşti, potrivit acestor date.

După PSD, urmează apoi:

  • USR-PLUS cu 27%,
  • PNL cu 20%,
  • AUR cu 7%,
  • PMP cu 5%,
  • PPU-sl cu 4%,
  • Pro România cu 2%

Ce declara joi, 25 martie, Gabriela Firea?

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu, Firea a spus clar că intenţionează să candideze din nou la Primăria Generală a Capitalei în 2024.

“Eu am un obiectiv exprimat și vreau să îl spun în fața dumneavoastră: eu vreau sa salvez Capitala de falșii salvatori ai Capitelei, de cei care au manipulat în campania electorală mințind că vor rezolva problema apei calde și a căldurii în Capitală. De 5 luni de zile bucureștenii au stat în case în frig cu mult mai mult decât erau sincope în mandatul meu.

Misiunea mea, cel puțin așa am stabilit la nivel politic, dacă suntem sănătoși, dacă ajungem toți bine peste 3 ani la acel moment, să salvez Bucureștiul de falșii salvatori”, a precizat Gabriela Firea.

Cum a fost realizat sondajul CURS?

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1077 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Perioada de realizare: 19 – 26 martie 2021.

Sursă foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca