Specialiştii citaţi de NTD avertizează că decizia autorităţilor de la Beijing de a relaxa măsurile stricte de carantină la nivelul populaţiei poate avea efecte catastrofale, în condiţiile în care noul coronavirus are o perioadă lungă de incubaţie.
Presa chineză din străinătate vorbeşte chiar de o multiplicare mult mai dramatică a cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 dacă se vor redeschide locurile de agrement, cum ar fi mall-urile, restaurantele, sălile de cineva şi oamenii vor reveni la birouri.
China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joia trecută Comisia Naţională de Sănătate, citată de Reuters. Anunțul venea după ce au fost înregistrate doar opt noi infecţii în provincia Hubei, aceasta fiind pentru prima dată când în epicentrul epidemiei au fost consemnate mai puţin de zece cazuri.
Odată cu încetinirea accentuată a ratei de răspândire a virusului, mai multe sedii comerciale s-au redeschis, autorităţile relaxând cu precauţie restricţiile.
Economia din Hubei, bazată în principal pe producţie şi comerţ, inclusiv un sector auto important în capitala provinciei, Wuhan, a fost practic suspendată de la 23 ianuarie.
În timp ce virusul se răspândeşte rapid la nivel global, răspândirea acestuia în China s-a încetinit semnificativ în ultimele şapte zile, ca rezultat al măsurilor stricte impuse pentru controlul deplasării populaţiei şi al traficului, inclusiv blocarea oraşului Wuhan, un oraş cu 11 milioane de oameni.
Totalul deceselor se ridică în prezent la 3.226 de morţi în China, pe departe cea mai afectată ţară din lume, scrie Agerpres. În total, în ţara asiatică s-au înregistrat până acum aproape 81.000 de cazuri de îmbolnăvire.