Fost dealer Orange şi proprietarul agenţiei imobiliare Grup de Lux, pe care o conduce împreună cu soţia sa, Ramona, Răzvan Cuc se arată optimist în ceea ce priveşte această afacere, în contextul în care Re/Max are succes în lume, conform spuselor sale.
În opinia sa, cea mai mare provocare în acest business vine din faptul că “nu există un set minimal de norme, iar în aceste condiţii oricine se poate autointitula agent imobiliar, fără să fie nevoit să se întregistreze undeva sau să aibă nevoie de o educaţie minimă pentru a profesa în domeniu”.
“Fiecare agent sau agenţie lucrează după propriul stil, fără să existe o conduită şi proceduri comune la nivel de industrie”, explică Răzvan Cuc, directorul general al Re/Max România.
Clujeanul care deţine 90 ha lângă fosta fabrică Nokia se relansează în imobiliare sub brand american
Dacă în 2014, business-ul Re/Max obţinut din comisioanele din tranzacţii imobiliare a ajuns la aproximativ 450.000 de euro, până la finele anului, antreprenorul şi-a propus să aibă afaceri de un milion de euro.
Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, la nivel mondial este prezentă în 97 de ţări şi are 6.300 de birouri şi 100.000 de agenţi.
În Europa, Re/Max activează în 31 de ţări, fiind prezentă cu 1.500 de birouri şi 12.000 agenţi.
În prezent, în echipa de master franciză pentru Re/Max România sunt şapte persoane, iar celor 14 agenţii afiliate ale reţelei li s-au alăturat peste 100 de membri – agenţi imobiliari şi asistenţi.
Anul acesta, omul de afaceri Răzvan Cuc a ieşit din topul celor mai bogaţi români, Capital Top 300, în timp ce în 2014 se situa pe locul al 271-lea cu o avere estimată între 16 şi 18 milioane de euro.