Compania aeriană TAROM  introduce, iarna aceasta, o cursă directă din Bucureşti spre Salzburg, la care oferă pasagerilor gratuit transportul echipamentelor de schi. Anunţul vine la nici două săptămâni după ce Blue Air a lansat cursele pentru aceeaşi destinaţie, cu o ofertă asemănătoare.

Turiştii care vor să meargă, iarna aceasta, la schi în Austria vor avea de unde să aleagă dintre variantele de transport, pentru că TAROM şi Blue Air, ambii operatori aerieni români, au pregătit zboruri spre Salzburg începând din luna decembrie.

Cursa TAROM, anunţată astăzi, va fi operată în perioada 5 decembrie – 27 februarie, cu o frecvenţă de un zbor pe săptămână, programat în fiecare sâmbătă, de la ora 14.50. Zborul Blue Air va fi disponibil cu o săptămână mai târziu, din 12 decembrie, având aceeaşi frecvenţă, în aceeaşi zi de sâmbătă, numai că va decola cu o oră mai târziu, de la 15.40.

Cât despre preţ, în mod evident, cursa de line este mai scumpă, dar TAROM a introdus o ofertă specială cu tarife care încep de la 138 de euro pentru un bilet dus-întors, cu toate taxele incluse, care se aplică biletelor achiziţionate de azi până la 31 octombrie, în limita locurilor disponibile. Preţul promoţional nu se aplică în cazul călătoriilor în intervalul 19 decembrie – 16 ianuarie.

Tarifele pentru cursa Bucureşti – Salzburg, operată de Blue Air, pornesc de la 85 de euro, pentru un bilet dus-întors cu toate taxele inlcuse. 

De asemenea, ambele companii aeriene se oferă să le transporte pasagerilor, gratuit, echipamentele de schi. Blue Air transportă fără alte taxe un set, care trebuie ambalat în husă specială, pentru fiecare pasager, în timp ce TAROM asigură transportul gratuit al unui excedent de bagaj de 15 kilograme, reprezentând echipamente de ski şi snowboard, atât pentru pasagerii care călătoresc din Bucureşti spre Salzburg, cât şi celor care călătoresc dinspre Cluj, Iaşi, Suceava şi Bacău spre Salzburg, via Bucureşti 

SURSA: TAROM, Blue Air