Presedintele Traian Basescu si Dan Voiculescu, pe de o parte, si liderul sindical Liviu Luca, impreuna cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, pe de alta parte, poarta un razboi mediatic crancen pe tema adevaratilor destinatari ai actiunilor cumparate de angajatii Petrom. Luca si Vantu sunt acuzati, de prima tabara, ca planuiesc acapararea acestora.

Totul a inceput in momentul in care Credit Suisse First Boston a anuntat ca este mandatata sa finanteze cu 235 de milioane euro cumpararea celor 8% din Petrom de catre Asociatia Salariatilor. De curand, s-a facut anuntul ca banca Merrill Lynch este dispusa, la randul ei, sa finanteze salariatii Petrom care vor sa cumpere actiuni. Liviu Luca sustine ca, astfel, forte oculte vor sa scoata Asociatia Salariatilor din aceasta afacere si lanseaza un atac destul de dur la adresa ministrului Codrut Seres.


Aceasta situatie lasa loc la multe interpretari. In primul rand, avem de a face cu unul din putinele cazuri in care parerea presedintelui Basescu coincide cu cea a lui Dan Voiculescu. Ce informatii sau ce interese ii fac pe cei doi sa actioneze impreuna, este greu de spus. Apoi vine si marele semn de intrebare: de ce tine cu dintii Liviu Luca, considerat, probabil nu degeaba, cel mai puternic lider sindical din Romania, ca Asociatia Salariatilor de la Petrom sa gestioneze actiunile la care angajatii au dreptul?


Raspunsuri la intrebari controversate pe care le genereaza niste legi care, pe langa ca sunt nedrepte, sunt si prost facute, veti afla, direct de la cei implicati, sambata, la Capital TV.