Mozilla Firefox este în cădere liberă. Firefox, care timp de mai mulţi ani a dus o luptă continuă cu Internet Explorer, iar majoritatea analiştilor îl vedeau la un moment dat depăşind browserul Microsoft, este în pericol să piardă poziţia a doua la nivel mondial.

Browserul Google Chrome a câştigat în luna noiembrie 0,7 procente ajungând la 18,2%, în timp ce Firefox a  pierdut 0,4%, având o cotă de piaţă de 22,1%, conform datelor companiei Net  Applications.  Dacă se va menţine această tendinţă , Firefox va fi depăşit de Chrome în luna martie a anului viitor.

Microsoft Internet Explorer (peste 50% cotă de piaţă) stă confortabil pe prima poziţie în topul celor mai utilizate browsere din lume, IE9 dovedindu-se a fi un succes, iar IE 10, care va fi lansat anul viitor, se anunţă a fi un navigator la fel de competitiv.

Mozilla Firefox a început să piardă din ce în ce mai mulţi utilizatori atunci când s-a decis să intre în jocul celor de la Google, care lansează o versiune nouă o dată la câteva săptămâni. Mozilla Firefox, de la versiunea 4.0, a început să se mişte din ce în ce mai încet şi să se blocheze când îţi este lumea mai dragă. Majoritatea utilizatorilor de Firefox migrează acum către Chrome, considerat a fi cel mai rapid browser de internet.
UPDATE: StatCounter susţine că Firefox a fost depăşit de Chrome în noiembrie

Irlandezii de la StatCounter susţin că browserul Chrome a trecut deja peste Firefox în topul mondial al browserelor web.

În noiembrie, cota de piaţă a Chrome a ajuns la 25,7%, aproximativ dublu faţă de aceeaşi lună a anului trecut, Firefox are o 25,2%, în timp ce Internet Explorer a scăzut de la 48,2% la 40,6%, potrivit datelor StatCounter, citate de Reuters

Statistica StatCounter se bazează pe date agregate de la peste trei milioane de site-uri web, cu o mostră de peste 15 miliarde de pagini vizualizate pe lună.


SURSA: CNET