Războiul din Ucraina continuă! Armata Rusiei își va continua „operațiunea militară specială”, iar soldații ucraineni își vor intensifica contraofensiva, un armistiţiu fiind greu de implementat, potrivit lui Vladimir Putin.
Un armistițiu între Moscova și Kiev este greu de implementat
„În vederea încheierea războiului, este necesar un acord al ambelor părţi, însă este dificil să se ajungă la un astfel de acord în timp ce armata ucraineană se află într-o ofensivă. Armata ucraineană este în ofensivă, este în atac, în ceea ce se numeşte o ofensivă strategică la scară mare. Noi nu putem declara un armistiţiu în timp ce suntem atacaţi”, a declarat, sâmbătă, Vladimir Putin în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Sankt Petersburg.
El a precizat, totodată, că Kremlinul nu a respins niciodată negocierile de pace cu Ucraina, însă Guvernul de la Kiev nu vrea să se reașeze la masa negocierilor, și a reamintit că analizează o iniţiativă de pace propusă de către liderii africani.
„Suntem în 2023, iar Federaţia rusă este în stare de conflict armat cu un vecin. Cred că trebuie să existe o anumită atitudine faţă de aceste persoane care ne fac rău în interiorul ţării”, a zis el unui jurnalist rus care i-a pus o întrebare despre arestarea unor persoane care-l critică de când a început războiul din Ucraina.
Belarusul sugerează că Occidentul ar trebui să se așeze la masa negocierilor cu Rusia
La începutul acestei luni, preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a spus că, dacă Occidentul doreşte ca armata Rusiei să nu câștige războiul din Ucraina, este necesar să se aşeze la masa negocierilor şi să se ajungă la o înţelegere. Din punctul său de vedere, este important să nu se rateze momentul negocierilor deoarece situaţia pe frontul de luptă se schimbă foarte rapid.
„Dacă nu vreţi ca Rusia să câştige, aşezaţi-vă la masa negocierilor şi ajungeţi la un acord! O Rusie puternică, să nu surprindă pe nimeni, este gata să negocieze cu Ucraina. Dar dacă mâine ruşii vor măcina aceste forţe (ucrainene) şi vor vedea posibilitatea să atace spre sud până în Transnistria, ce va fi atunci? Se va mai aşeza Rusia atunci la masa negocierilor? Este puţin probabil. Situaţia se va schimba, iar abordările vor fi diferite”, a zis el, potrivit agenţiei de presă BELTA.