Conform informațiilor transmise, negocierile recente dintre diplomația rusă și autoritățile ucrainene au avut loc doar ca Armata Rusă să aibă timp de repaus, după ce planul inițial de a distruge Kievul rapid a eșuat.

„Este greu de preconizat cât va dura conflictul. Totul depinde de cât rezista Kiev-ul. Dacă statele reușesc să ajute în continuare, sunt șanse reale să reziste. Trebuie să ne pregătim pentru o perioada medie sau lungă în cazul acestui război. Mediu înseamna câteva luni; lung – doi-trei ani.

Ceea ce a făcut Rusia, astăzi, prin așa-zisa negociere a reprezentat, de fapt, o «cumpărare de timp », în încercarea de a se replia după ce planul de a lua rapid Kiev-ul a căzut”, a explicat sursa Digi24.

„Decidenții de la București vorbesc despre un atac total atipic, fără logică militară. În acest context, simpla evocare a chestiunii nucleare pare o chestiune diabolică și care arată disperarea liderului de la Moscova”, a adăugat sursa citată, referindu-se la amenințările lui Vladimir Putin cu armele nucleare.

Ne putem aștepta la aproximativ 50 de mii de ucraineni

Astfel că, sub pericolul agresiunii ruse, migranții ucraineni pot rămâne 90 de zile în țara noastră. În România, aceștia vor putea beneficia de locuri de muncă și învățământ în limba maternă pentru copii.

„Ucrainenii care vin la noi speriați de război pot sta 90 de zile fără nicio problemă. Statul român le va oferi de lucru și le va asigura copiilor învățământ în limba maternă. Ne putem aștepta la aproximativ 50 de mii de ucraineni care să ne treacă zilnic granița, în fuga lor din calea razboiului”, a explicat oficialul român.

„Legea offshore va fi adoptată în maximum două săptămâni, există acord de principiu în Coaliție”, a adăugat sursa anonimă.

În ceea ce privește refugiații de război, reamintim că autoritățile române fac tot posibilul pentru a le oferi acestora ajutorul de care au nevoie. MAI a anunțat toate măsurile care au fost luate în acest sens.

România s-a mobilizat! Ajutor pentru refugiații din Ucraina continuă

Într-o informare de presă regăsită pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, DSU anunță că 16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Mureș, Neamț și Sibiu au ajuns in Vama Siret din județul Suceava.

Sursa citată precizează că aproape jumătate dintre acestea vor rămâne în vamă pentru a transporta cetățenii, în timp ce altele vor fi direcționate către tabăra mobilă.

„Nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetățenilor ucraineni către destinațiile dorite, iar trei au fost direcționate către tabăra mobilă, devenită complet operațională, încă de aseară, pe stadionul Siret. Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativa.

De asemenea, pentru gestionarea cu eficiență a potențialelor solicitări de sprijin, tabăra mobilă aparținând ISU Constanța va fi trimisă în județul Tulcea, la vama Isaccea”, se arată în informare.

În același timp, pentru a oferi o mână de ajutorul autorităților din Suceava, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situații de urgență al județului Dâmbovița se vor deplasa acolo, cu un modul de tabără complet, cu bucătărie mobilă, dar și cu generator.

Autoritățile române s-au mobilizat

Sursa citată mai precizează că este în curs de operaționalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetățenilor sosiți din zona de conflict.

Totodată, în județele Suceava, Dâmbovița și Tulcea a fost crescută capacitatea operațională. Astfel, turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber.

„Totodată, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situații de urgență al județului Dâmbovița se vor deplasa în sprijinul colegilor și autorităților sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă și generator.

La acest moment, având în vedere fluxul înregistrat la vama Siret, din județul Suceava, este în curs de operaționalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetățenilor sosiți din zona de conflict.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor specifice și pentru a răspunde cu eficiență solicitărilor din dinamica unităților, în județele Suceava, Dâmbovița și Tulcea a fost crescută capacitatea operațională, astfel că turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber”, mai arată sursa citată.

Sursă: MAI
Sursă: MAI