”Toată lumea se întrece să dezghețe banii înghețați în active. Vorbim de companiile importante, care de cele mai multe ori sunt deținute de guverne, vorbim despre Eni, care este cea mai mare companie petrolieră din Italia și totodată cea mai mare companie petrolieră străină din Libia, vorbim de Finmeccanca, care produce arme și infrastructură. Așadar, guvernele sunt puternic interesate în deschiderea de noi canale pentru relansarea afacerilor și toți se întrec pentru asta. Francezii au Total și alte companii ca Alcatel, Ariva și deasemenea importante companii feroviare care operează acolo”, susține jurnalistul Lucca Galassi.
El spune că un conflict armat este o bună oportunitate pentru cei care vor să facă profituri. Astfel, în zilele noastre, războiul este indispensabil economiilor din vestul Europei.

”Războiul este momentul oportunităților, momentul de a obține profit. În zilele noastre, un război este indispensabil pentru economiile vestice, pentru ca industriile vestice să trăiască și să prospere. Tu distrugi, tu reconstruiești, distrugi iar, iar reconstruiești. Este un cerc vicios care continuă la nesfârșit. Libia este acum o țară a oportunităților și toată lumea încearcă să… aș spune să prade. E un fel de a prăda. Încearcă să exploateze acest război cât de bine pot”, încheie jurnalistul.