Astăzi a debutat, cu cele două zile dedicate specialiștilor și presei, expoziția auto de la New Delhi. Organizat din doi în doi ani, show-ul poartă mândra titulatură de „cea mai mare expoziție auto din Asia”. În 2012 și-au anunțat participarea nu mai puțin de 1.500 de companii din 24 de state, iar organizatorii indieni au declarat că vor avea loc peste 50 de lansări de noi modele. E drept că multe dintre acestea, precum Maruti Suzuki Ertiga, Hyundai HND-7, Bajaj RE60, Tata Nano Diesel, Tata Safari Storm, Toyota Etios, Honda Brio sau Renault Pulse sunt mașini dedicate piețelor asiatice, însă sunt prezente și modele cu nume mult mai rezonante ca Audi Q3, Mercedes M, Mini, Hyundai Veloster și Elantra. Tot la această ediție a AutoExpo va debuta pe piața indiană și modelul Duster.
În urmă cu câţiva ani, puţini îşi închipuiau că Auto Expo din New Delhi ar putea fi considerat un rival al măreţului NAIAS din inima industriei auto americane, Detroit. Ei bine, criza care a lăsat urme adânci în bilanţurile marilor producători auto a dus la o situaţie cel puţin ciudată. Multe companii au avut dificultăţi majore în a stabili care dintre cele două evenimente, ambele desfăşurate în ianuarie, trebuie tratat cu mai mare atenţie. Rezultatul lungilor şedinţe de marketing a fost, se pare, o divizare clară a exponatelor în funcţie de pieţele de desfacere. Astfel, în timp ce la expoziţia de la New Delhi au fost trimise modele de dimensiuni şi preţuri reduse aflate deja în stadiul de producţie, la NAIAS, standurile vor fi ocupate în special cu modele ale viitorului, aşa-numitele concepte şi studii care vor da naştere unor vehicule de serie în anii următori.
Peste doar câteva zile, pe 9 ianuarie, va debuta NAIAS 2012. La cea mai mare expoziție nord-americană sunt așteptați circa 800.000 de vizitatori care vor avea posibilitatea să descopere concepte precum Acura NSX, Honda Accord Coupe, Lexus LF-LC, Lincoln MKZ, Toyota NS4 sau Volvo hybrid. De premiere americane sau mondiale vor beneficia și modelele de serie ca Toyota Prius C, Acura ILX, Buick Encore, Dodge Dart, Mercedes SL sau Mini Roadster.