Informatiile publicate in presa cu referire la nereguli financiare presupuse a fi ascunse in contabilitatea firmei forteaza scaderea cotatiilor pentru actiunile Dacia.
Brokerii sustin ca investitorii din ringul bursier nu s-au lasat influentati de avalansa de informatii incriminatorii la adresa administratorilor firmei pitestene. Dupa semnarea contractului de privatizare cu grupul francez Renault, tranzactiile cu actiuni Dacia au inregistrat o relativa stabilitate in volum, ele fiind efectuate intre investitori cu portofolii stabile. O data cu retragerea speculatorilor, influentele informatiilor asupra volumului si valorii actiunilor tranzactionate au fost mult diminuate. Pretul actiunilor a scazut pentru o scurta perioada de timp, atunci cand Consiliul Concurentei a anuntat demararea unei anchete care sa verifice concentrarea economica.
Operatorii sustin ca pericolul consta, de fapt, in modul in care partenerul francez interpreteaza informatiile publicate in presa. Numai saptamana trecuta, mai multe publicatii au anuntat ca firma pitesteana a renuntat la unul dintre furnizorii sai (fara sa fi precizat, printr-o declaratie a conducerii companiei, daca a fost gasit un alt furnizor) sau ca societatea a fost pagubita cu 16 miliarde lei prin inginerii financiare operate de fostul presedinte al Bancorex, Razvan Temesan. Informatiile incomplete sunt de natura sa provoace panica in randul posesorilor de actiuni si sa declanseze o crestere substantiala a ofertei pe piata. Brokerii cred ca aceasta presiune este comandata de unii investitori institutionali (fonduri de investitii) care vor sa coboare pretul actiunilor pentru a strange pachete semnificative de actiuni inainte de definitivarea contractului de privatizare. Ei sustin ca pentru aceste titluri a existat permanent presiune la vanzare in jurul valorii de 750 lei/actiune si ca acest prag a fost depasit destul de rar, pe fondul unor speculatii pe crestere, realizate de jucatori experimentati. Cum in ultimele sedinte de tranzactionare valoarea actiunilor Dacia s-a apropiat de acest prag psihologic, este momentul ca grupul de presiune care are in vedere mentinerea actiunilor la cotatii sub acest nivel sa revina in ring.
Razboiul informational pune in pericol contractul Dacia
23 septembrie 1999, 12:00
Ultima modificare în 23 septembrie 1999, 15:00
Informatiile publicate in presa cu referire la nereguli financiare presupuse a fi ascunse in contabilitatea firmei forteaza scaderea cotatiilor pentru actiunile Dacia.Brokerii sustin ca investitorii din ringul bursier nu s-au lasat influentati de avalansa de informatii incriminatorii la adresa administratorilor firmei pitestene. Dupa semnarea contractului de privatizare cu grupul francez Renault, tranzactiile cu actiuni Dacia au inregistrat o relativa stabilitate in volum, ele fiind efectuate in
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Industria crucilor a explodat la Simeria
- Radiourile se ingramadesc in timpanele bucurestenilor
- Societatile mici fac legea pe piata extrabursiera
- Turistii nemultumiti pot scoate bani de la agentii
- Legea spalarii banilor nu are loc pe RASDAQ
- Viitorii emigranti primesc asistenta on-line
- Aparatura endoscopica il izoleaza pe Hajdu Gabor
- Romanii ataca NATO prin mica publicitate
- Bancorex este o otrava cu efect intarziat
- La Bankcoop, depunatorii au devenit recuperatori de credite