Oficialii băncii au dezminţit zvonurile potrivit cărora instituţia ar mai avea nevoie de bani de la stat, anunţă Reuters. Zvonurile au apărut în urma unui articol apărut în Financial Times, care cita surse guvernamentale şi care avansa ideea că RBS ar putea avea nevoie de ajutor în viitorul apropiat.

RBS, care este în proces de vânzare a activelor din România, este deţinută, în procent de 83%, de către statul britanic. Conducerea băncii susţine că situaţia instituţiei este solidă, fapt dovedit şi de rezultele bune obţinute la testele de stres efectuate în acest an de către Comisia Europeană.

"Expunerea noastră pe datoriile greceşti, pe care am redus-o deja cu 50%, este de circa un miliard lire sterline, o sumă modestă faţă de capitalul nostru de 50 miliarde lire. Orice test nou efectuat de către autorităţile europene nu vor schimba semnificativ rezultatele bune obţinute", se arată într-un comunicat al băncii.
Guvernul de la Londra a devenit stăpân peste 83% din RBS şi peste 40% din Lloyds după ce ambele bănci erau la un pas de faliment în 2008, după prăbuşirea Lehman Brothers.

Ratingul băncii a fost redus astăzi cu două trepte de către Moody’s, pe fondul îngrijorărilor legate de situaţia delicată a băncii şi de capacitatea slabă a statului de a o ajuta.
Citește și: Zi neagră pentru bănci: Peste 20 dintre ele au fost lovite de agențiile de rating