Royal Bank of Scotland (RBS) ar putea anunţa săptămâna următoare două tranzacţii de vânzare a unor active pentru 4,3 miliarde de lire sterline (6,71 miliarde de dolari), au declarat surse apropiate situaţiei, pentru cotidianul american Wall Street Journal.

RBS, la care executivul britanic deţine o participaţie de 83%, vinde activele în cadrul unui program mai amplu de reducere a operaţiunilor după ce a primit ajutor din partea statului.

Astfel, banca urmează să cedeze 318 sucursale din Marea Britanie grupului spaniol Santander pentrru 1,8 miliarde de lire sterline, respectiv divizia Global Merchants Services către fondurile Advent International şi Bain Capital în schimbul a 2-2,5 miliarde de lire sterline, au afirmat sursele.

Instituţia financiară vrea să anunţe cele două tranzacţii înainte de rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea, aşteptate la 6 august.

După finalizarea clor două tranzacţii, RBS va mai avea de vândut doar divizia de asigurări, pentru a se conforma cerinţelor Uniunii Europene în privinţa ajutoarelor de stat. Termenul limită acordat de autorităţile europene este decembrie 2013.

SURSA: Mediafax