RCS&RDS a intrat pe piaţa croată în luna noiembrie a anului 2006. Digi TV era unul dintre furnizorii de top de servicii de televiziune digitală în piața croată şi oferea servicii de televiziune prin satelit folosind exclusiv tehnologia Direct To Home (DTH). RCS&RDS avea 36 de angajaţi în Croaţia şi venituri de 1,9 milioane euro în 2012. În ceea ce priveşte numărul de clienţi, acesta era de 60.000 la finele anului 2009. Croaţii plăteau pentru pachetul de bază un abonament de  6 euro. Acesta includea 41 de posturi TV şi 24 de canale de radio. Având 60.000 de clienţi, înseamnă că RCS&RDS încasa 4,3 milioane de euro din abonamente.

Oficialii VipNet au declarat că această preluare reprezintă ultimul pas în procesul de transformare a companiei într-un operator care oferă soluţii complete de comunicare și experiență de utilizare superioară, pe mai multe ecrane.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, la cererea RCS&RDS. RCS&RDS este prezentă în şase ţări europene, respectiv România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia şi Serbia.

Pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit, principalii concurenţi ai RCS&RDS în România sunt UPC şi Romtelecom. Compania este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.