Digi|RCS &RDS este numărul patru pe piaţa de telefonie mobilă din România, dar se pregăteşte să lanseze servicii de telefonie mobilă şi în Ungaria.
“În Ungaria avem o licenţă de comunicaţii mobile şi urmează să lansăm serviciile şi acolo. Vom lansa serviciile 4G în momentul în care reţeaua pe care o dezvoltăm va avea o acoperire bună. Competitorii principali sunt Telekom, Vodafone, UPC şi Telenor (preluat de un fond de investiţii din Cehia)”, a precizat Popoviciu.
În România, executivul Digi|RCS &RDS şi-ar fi dorit că licitaţia 5G să fie organizată mai rapid astfel încât consumatorii să se bucure mai repede de aceste servicii. “Am fi dorit ca ANCOM să facă licitaţia pentru 5G mai devreme şi nu la finele anului 2019. ANCOM este un partener bun de discuție, există înțelegere. Dar trebuie să accelereze și ei anumite proiecte. Referitor la 5G, dacă ne uităm la evoluţie, primele rezultate la vom vedea la sfârşitul anului 2020, până se alocă frecvenţele, până se fac plăţile. Poate în 2021 românii vor avea acces la 5G, iar atunci alte ţări vor fi înaintea noastră. Dacă licitaţia era mai devreme şi efectele se vedeau mai devreme pentru consumatori”, explică Popoviciu.Reţeaua Digi|RCS &RDS din Bucureşti este deja pregătită pentru 5G. Operatorul face în prezent pregătiri pentru zona Ilfov şi alte oraşe.
Digi|RCS &RDS este numărul trei în Europa după numărul de clienţi. Compania are operaţiuni în România, Ungaria, Spania şi Italia. Numărul de clienţi trece de 14 milioane.