"Nu au avut aprobarea noastră şi vom discuta cazul în prima şedinţă a Consiliului", a spus Răsvan Popescu, pentru mediafax.ro.

Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului". Aceeaşi lege prevede că în astfel de cazuri CNA poate aplica sancţiuni cuprinse între 10.000 de lei şi 200.0000 de lei.
Contactați de HotNews.ro, reprezentațtii CNA au declarat că au primit o solicitare de la RCS pentru modificarea grilelor, prin care Discovery să iasă și din grila de cablu a operatorului, în condițiile în care de pe satelit a ieșit de săptămâna trecută. Operatorul a cerut ca și pe cablu și pe satelit să fie introduse două posturi BBC, au spus oficialii CNA.

Reprezentantii CNA au mai precizat pentru HotNews.ro că cererea RCS a venit miercuri târziu și că au transmis operatorului că nu poate face această modificare decât după ce Consiliul își va exprima acordul într-o ședință viitoare și că trebuie să aducă eventuale completari cererii depuse la CNA, în conformitate cu legea.

Postul Discovery Channel a fost scos de pe platforma de televiziune Digi deținută de operatorul RCS&RDS.