Pe pagina oficială de Facebook, compania de cablu RCS&RDS și-a informat clienții că nu este obligată să aibă în grilă toate canalele din lista must carry, ci maximum 25% din totalul canalelor cuprinse în gril, în ordinea descrescatoare a audiențelor acestora.

"Legea audiovizualului nu prevede includerea în grilă a tuturor canalelor must carry (libere la retansmisie) aparținând radiodifuzorilor privați, ci a unui număr reprezentând MAXIM 25% din totalul canalelor cuprinse în grilă, în ordinea descrescatoare a audiențelor acestora. Vă asiguram că grila de canale Digi respectă în totalitate prevederile legii.

Pe data de 6 februarie, compania scria tot pe contul său de Facebook că "în ultima perioadă am primit multe întrebari legate de introducerea în grila noastră a unor canale devenite recent libere la retransmisie (must carry)".

Așa cum se reflectă în comentariile postate la acest anunț, cel mai probabl este vorba despre faptul că operatorul de cablu nu are în grilă canalul NAȘUL TV, care, în urma unei decizii a CNA, a devenit must carry.