Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a dat asigurări că echipa Primăriei lucrează intens pentru modernizarea școlilor din oraș. Într-o declarație făcută marți acesta a evidențiat rapiditatea și eficiența cu care au fost finalizate lucrările de reamenajare a unei școli, subliniind că alte 39 de unități de învățământ sunt în curs de modernizare în această perioadă.
Școlile din Constanța se modernizează
Astfel, au fost reabilitate terenul de sport și a exteriorul școlii Liceul Tehnologic Ioan N. Roman în doar două zile. Primarul Chițac a evidențiat lucrările realizate, precum asfaltarea suprafețelor exterioare, montarea de noi băncuțe în curtea școlii, recondiționarea porților terenurilor de sport și aplicarea marcajelor.
„Sunt frecvente ocaziile în care echipele de lucru ale Primăriei îmi dau motive de bucurie şi de satisfacţie. De această dată, o astfel de ocazie mi-au oferit colegii de la Confort Urban, care au finalizat în timp record lucrările de reamenajare a aleilor de acces, a terenului de sport şi a curţii interioare de la Liceul Tehnologic Ioan N. Roman”, a declarat primarul într-o postare pe Facebook.
Vergil Chițac a subliniat că din cele 67 de unități de învățământ din municipiul Constanța, mai mult de jumătate au fost incluse în proiecte de reabilitare în ultimii trei ani, cu finanțări europene nerambursabile de aproape 85 de milioane de euro.
În prezent, alte 39 de unități de învățământ sunt supuse procesului de modernizare, extinzând astfel eforturile inițiale de îmbunătățire a infrastructurii școlare.
„Din totalul de 67 de unităţi de învăţământ existente la nivelul Municipiului Constanţa, în ultimii 3 ani am iniţiat proiecte pentru mai mult de jumătate, cu finanțări europene nerambursabile de aproape 85 de milioane de euro. La momentul actual reabilităm alte 39 de unităţi de învăţământ, în continuarea celor 16 deja reabilitate”, a subliniat Chițac.
Primarul Vergil Chițac, întâlnire cu ambasadorul Franței în România
Pe de altă parte, edilul din Constanța, Vergil Chițac, a avut marți o întâlnire cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Nicolas Warnery. La întrevedere au fost prezenți Louis Toulorge, Consilier economic, și Romeo Stavăr-Vergea, Consul Onorific al Franței la Constanța.
Discuțiile s-au concentrat pe importanța prezenței militare franceze în România, cu accent pe Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, cu scopul consolidării prezenței trupelor aliate și întăririi flancului estic al NATO. Primarul Chițac a subliniat importanța acestei colaborări strategice pentru securitatea și stabilitatea regiunii.
De asemenea, au fost analizate proiectele de colaborare între municipiile Constanța și Brest din Franța, orașe înfrățite încă din anul 1993. Printre acestea se numără și colaborarea cu Institutul Francez din România și Alianța Franceză Constanța.
Un proiect deosebit este Casa Memorială Anatole Magrin, propus de ambele părți, pentru a celebra viața și activitatea celebrului diplomat francez și fotograf al Constanței și Dobrogei, Anatol Arthur Seraphin Magrin.