„Am luat la cunoștință cu tristețe de decizia Curții de Apel Ploiești în dosarul 856/2/2004. Nu comentez această decizie. Am însă încredere și sper că recursul e care-l voi formula la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie judecat cu imparțialitate și să rezulte soluția firească a achitării. Sunt sigur că o simplă discuție de afaceri dintre mine și avocatul meu nu poate fi calificată ca reprezentând infracțiune de cumpărare și respectiv trafic de influență”, spune Stoica.
Omul de afaceri consideră nesustenabilă susținerea procurorilor, potrivit căreia avocatul său ar fi promis obținerea unei informații de la directorul CFR Marfă privind prețul ofertat de această companie pentru licitația ce urma să aibă loc la 29 ianuarie 2014 , „pentru bunul și simplul motiv că avocatul nu îl cunoștea pe directorul CFR Marfă:”
În dosarul său a fost condamnat şi avocatul Doru Boştină, acesta primind trei ani de executare pentru traffic de influenţă.
„Sper ca la recurs să fie acceptată măcar una dintre dovezile respinse de prima instanță, în special efectuarea unei expertize judiciare a înregistrărilor aflate la dosar, înregistrări al căror conținut l-am contestat în permanență. Am invocat în sprijinul cererii pentru expertiză, și vom continua să o facem, jurisprudența relevantă a CEDO și în special decizia recentă Beraru contra României, unde România a fost condamnată”, declară Stoica. Omul de afaceri şi-a cerut iertare celor 7.400 de angajați ai societăților înființate și conduse de el și partenerilor de afaceri pentru implicarea numelui său și al companiilor în acest scandal.