În data de 15 aprilie a acestui an, compania Apple a intentat un proces împotriva Samsung, acuzând compania de plagiat și explicând că a copiat tehnologia Apple, interfața de utilizator şi stilului inovator.

Samsung respinge acuzațiile, urmând să ia măsurile legale necesare în vederea soluționării acestei situații, declarând:

“Dezvoltarea tehnologiilor și consolidarea portofoliului de proprietate intelectuală sunt esențiale pentru menținerea succesului nostru. Samsung va răspunde activ la această acțiune legală ce a fost demarată împotriva noastră și va recurge la măsurile legale necesare pentru a ne proteja  proprietatea intelectuală.”

Tehnologiile produselor Samsung au fost dezvoltate pe baza propriilor cercetări ale companiei, într-un proces continuu de inovare și cercetare. De asemenea, experiențele utilizatorilor și interfața produselor Samsung se diferențiază de cele ale produselor Apple prin abordări și performanțe unice. Ca atare, această acțiune este nefondată, iar Samsung va face demersurile necesare pentru a o combate.
Samsung Electronics este lider global în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, media digitale şi a convergenţei digitale cu vânzări consolidate în 2010 de 135,8 miliarde dolari.