Deconectarea a fost făcută la ora 21:42, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.
‘În timpul activităţii de oprire nu a fost afectată securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător. Au fost luate măsurile tehnice necesare pentru ca durata de execuţie a lucrărilor de remediere să fie cât mai scurtă, în condiţii de siguranţă, astfel încât estimăm că durata opririi nu va depăşi trei zile’, se mai spune în comunicat.
Astăzi, la ora 11:30, centrala nucleară de la Cernavodă asigura sub 10% din producția totală de energie, funcționând doar cu primul reactor, așa cum se poate vedea și din imaginea de mai jos, unde este redata starea Sistemului Național în timp real.
Cea mai mare parte a producției este realizată în centrale pe cărbune, care asigurau aproape 34% din energia produsă, și de Hidroelectrica cu 31%. Energia verde nu ajungea la ora menționată nici la 5% din total. Mare parte a lipsei de energie de la Cernavodă a fost acoperită de centrala Petrom de la Brazi și de Hidroelectrica, potrivit datelor Transelectrica.
Știre în curs de actualizare