Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins săptămâna trecută recursul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) împotriva PSV Company, societate care deține Realitatea Media, astfel compania, aflată în administrare judiciară, nu mai este obligată să achite Fiscului o sumă de 7,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit și pe venit pe care ANAF le-a impus societății, la care a adăugat și penalități de întârziere aferente.
Conform avocatura.com, razboiul dintre PSV Company si ANAF, vizand unele obligatii catre bugetul de stat pe care societatea detonatoare a companiei Realitatea Media, editorul postului de televiziune Realitatea TV, le-ar fi avut de achitat ca urmare a unor hotarari ale ANAF, a fost castigat de catre RVA Insolvency Specialist SPRL, casa de insolventa fondata si coordonata de avocatul Arin Octav Stanescu.
La sfarsitul anului 2009, ANAF – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a intocmit un Raport de Evaluare si o decizie de impunere care, transpuse fiind intr-o decizie, a scos PSV Company datoare aproximativ 34 milioane de lei (7,5 milioane de euro) catre bugetul de stat, reprezentand impozit pe venit, impozit pe profit si majorari de intarziere aferente.
PSV Company, prin RVA Insolvency Specialists SPRL, a atacat in instanta, la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia de Contencios Administrativ Fiscal, aceste documente inca din luna ianuarie a anului 2010, cerand anularea lor. Procesul, pe fondul cauzei, a durat doi ani si doua luni, solutia fiind pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in data de 28 martie 2012. Magistratii instantei de fond au dat si atunci castig de cauza avocatilor casei de insolventa care reprezinta interesele PSV Company, admitand actiunea impotriva Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Astfel, instanta a anulat Decizia nr. 228 din 18 octombrie 2010 emisa de ANAf, anuland, totodata, in parte si Raportul de inspectie fiscala nr. 23584 si decizia de impunere nr. 126, ambele documente emise de ANAF in data de 19 iunie 2009. Prin aceste documente erau vizate 33.734.176 lei, reprezentand obligatii fiscale ale PSV Company. Este vorba despre suma de 7.557.477 lei reprezentand impozit pe venit, la care se adauga suma de 445.891 lei majoraru de intarziere aferente impozitului pe venit, suma de 3.931.766 lei si 12.680.005 lei reprezentand impozit pe venit, la care se adauga sumele de 889.451 lei si 9.099.037 lei reprezentand majorari de intarziere aferente impozitului pe venit.
Mai multe detalii pe avocatura.com