Realitatea virtuală oferă moduri unice prin care poţi experimenta şi explora spaţii neconstruite încă.
Spre exemplu, aplicaţia LUX Walker, dezvoltată de Tenebris Lab, îţi permite să comunici ideile de dezvoltare a unei proprietăţi de la faza incipientă de design şi până la construcţia efectivă. Aplicaţia permite oamenilor din orice colţ al lumii să traverseze acelaşi spaţiu.
Specialiştii consideră că un astfel de instrument ar ajuta mult atragerea clienţilor încă din momentul în care o proprietate este în etapa de construcţie.
Dezvoltatorii apelează la tehnologii similare şi în România. Florin Furdui, country manager Portland Trust, spune ca foloseşte aplicaţii de realitate augmentată pentru a prezenta potenţialilor săi clienţi cum vor arăta birourile pe care compania pe care o conduce le dezvoltă în nordul Bucureştiului. El spune că instrumentul este extrem de util şi imaginativ, în contextul în care un şantier nu este suficient de sugestiv pentru chiriaşi.
De asemenea, anul acesta a fost organizat un târg de apartamente în Bucureşti în cadrul căruia standurile expozanţilor au fost dotate cu ochelari de realitate virtuală, iar vizitatorii au putut vedea casele şi apartamentele de vânzare.