Recesiunea economică din SUA nu a fost înfrântă, iar preşedintele Barack Obama este dispus să adopte un nou program de stimulare, dacă va fi nevoie, a declarat unul dintre principalii consilieri ai Casei Albe.

„Nu am înfrânt recesiunea. Vom fi nevoiţi să navigăm în continuare prin vremuri foarte dificile”, a afirmat David Axelrod, unul dintre principalii consilieri ai preşedintelui Barack Obama, într-o emisiune a postului TV NBC.

După ce şi-a ocupat funcţia, în ianuarie, preşedintele SUA a insistat pentru implementarea unui program de stimulare economică de 787 de miliarde de dolari. La acea dată, Casa Albă a promis că va încerca să menţină şomajul sub 10%. Între timp, însă, situaţia economică s-a înrăutăţit peste aşteptări. Săptămâna trecută, autorităţile au avertizat că rata şomajului ar putea creşte la 10% în următoarele luni, de la 9,4% în mai.

Axelrod a precizat că situaţia şomajului ar fi fost şi mai gravă fără programul de relansare. Totodată, a spus el, un nou program va fi luat în considerare în cazul în care condiţiile economice se înrăutăţesc.

Având în vedere situaţia curentă, nu sunt necesare alte măsuri de relansare, a afirmat oficialul.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Obama recunoaşte: „Rezultatele planului de relansare nu se simt”.