În acest weekend avem parte de un program TV marcat de cel mai important eveniment sportiv al anului: Cupa Mondială. TVR şi Telesport vor difuza LIVE 56, respectiv 8 meciuri din competiţie, aşa că cei pasionaţi vor putea trăi emoţiile tuturor meciurilor din campionat odată cu cei aproape 95.000 de spectatori din Johannesburg. Filmele de patru stele şi-au făcut şi ele loc prin program, garantându-ne un weekend de calitate în faţa micului ecran.
 
Vineri:

Festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal, TVR 1, 15.10: Ceremonia de deschidere a celei mai importante competiţii sportive a anului are loc pe arena “Soccer City” din Johannesburg, cea mai mare din Africa de Sud (94.700 de locuri). Naţiunea africană revine pe harta sportivă a lumii de la organizarea Cupei Mondiale la rugby (1995) şi la 14 ani de la Cupa Africii pe Naţiuni la fotbal, ambele încercări fiind câştigate de gazde.

Sâmbătă:

Viaţa creată în laborator, Discovery Science, 21.20: Acum două săptămâni Dr. J Craig Venter (foto) de la institutul J. Craig Venter (JCVI) a reuşit să creeze în mod artificial o celulă vie, capabilă să se autocopieze. Acest lucru dă naştere unor soluţii pentru probleme globale, cum ar fi generarea de noi surse de hrană sau curăţarea zonelor poluate, însă, întrebarea care apare este dacă noua tehnologie poate fi folosită şi în scopuri negative.

Trei regi, CineStar, 23.30: George Clooney, Ice Cube şi Mark Wahlberg fac o echipă inedită în această producţie din 1999. Spre sfârşitul operaţiunilor militare ale războiului din Golf de la începutul anilor ’90, trei soldaţi americani, închipuindu-şi că Irakul e plin de bogăţii furate din Kuweit, vor să plece acasă cu o pradă de război semnificativă. Maiorul Archie Gates (George Clooney), un veteran al luptelor din Vietnam, Troy Barlow (Mark Wahlberg) şi  Chief Elgin (Ice Cube) pornesc, ajutaţi de o hartă pe care o descoperă unul dintre ei, în căutarea aurului lui Saddam. Dar nimic nu decurge conform planului. Bărbaţii au ocazia să vadă, pe măsură ce înaintează şi mai mult spre interiorul Irakului, care sunt rezultatele politicii duse de Statele Unite în ţările din Orientul Mijlociu şi care sunt implicaţiile conflictelor armate. Ei înţeleg abia acum ce înseamnă războiul pentru civili şi, deşi iniţial cred că aventura lor nu va dura mai mult de câteva ore, planul nu e floare la ureche. În plus, sunt mereu hărţuiţi de corespondenţii de război, avizi de senzaţional. Filmul a fost interzis în Irak.

Duminică:

Watchmen, HBO, 20.00: Într-o societate dintr-un univers paralel, în anul 1985 zilele de glorie ale supereroilor costumaţi sunt apuse. Ei sunt acum în afara legii, singurii care-şi mai pot exercita puterile de justiţiari fiind cei aflaţi în slujba Guvernului SUA. Când unul dintre ei este ucis, ceilalţi (Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Matthew Goode, Carla Gugino şi Malin Akerman) pornesc o investigaţie pentru a-l descoperi pe asasin. Eroii scot la iveală o conspiraţie sinistră, care vizează anihilarea tuturor supereroilor cu scopul de a influenţa balanţa puterilor dintr-o lume în care un război între Statele Unite şi Rusia este iminent. Filmul a fost nominalizat la Saturn Award pentru regie, scenariu, costume, efecte speciale, actriţă în rol secundar şi pentru cel mai bun film fantastic.

Mai multe recomandări şi un program TV complet al acestui weekend găsiţi pe site-ul TV Mania.