Programul TV nu este deloc unul de cinema în acest weekend, în ciuda difuzării “Ocean’s Eleven” pe Pro Tv duminică, sau a filmului despre viaţa lui Jim Morrison “The Doors” de sâmbătă seară de pe ProCinema. Şi asta pentru că astăzi avem unul dintre cele mai importante meciuri din CM 2010, iar duminică Antena 1 difuzează documentarul lui Ian Halperin despre Michael Jackson.

Vineri:

Brazilia – Portugalia, TVR 1, 17.00: Jucătorii brazilieni antrenaţi de Carlos Dunga vor întâlni Portugalia. Vedeta Portugaliei este Cristiano Ronaldo, cel mai scump fotbalist al lumii. Acesta de va duela cu Kaka, coleg la Real Madrid, dar adversar în grupa G, considerată „Grupa morţii”. Ultima partidă din faza grupelor pentru ambele echipe stă sub semnul rivalităţii istorice dintre naţiuni. În ciuda avantajului din acest punct de vedere, portughezii nu stau prea bine la capitolul întâlnirilor directe cu fosta colonie, pierzând 12 dintre cele 18 meciuri cu Brazilia (două s-au terminat la egalitate).

Sâmbătă:

Mafia: Naşii, National Geographic, 21.00: Documentarul prezintă diferenţele dintre Mafia americană şi cea siciliană din ziua de astăzi. În SUA, clanurile mafiote se clatină, însă în Italia ele şi-au refăcut puterea, după o perioadă în care justiţia a crezut că le poate învinge. Gloria anilor 1970 a apus, însă, Mafia nu va dispărea curând. „Naşul” este a treia titulatură în ierarhia mafiei, după „Capo di tutti capi” şi „Capo di capire” (titlu acordat în semn de respect unui membru senior sau retras al Mafiei)

Duminică:

Michael Jackson – Gone Too Soon, Antena 1, 14.00: Intitulat sugestiv după piesa omonimă a lui Michael Jackson, documentarul realizat de Ian Halperin surprinde în 88 de minute ultimii ani din viaţa starului prin vizitele în diverse reşedinţe ale artistului, înainte de moartea sa. În ciuda faptului că descrie câteva aspecte scandaloase din viaţa starului, Halperin consideră că filmul reprezintă „un tribut echilibrat adus Regelui muzicii pop”.

Mai multe recomandări şi un program TV complet al acestui weekend găsiţi pe site-ul TV Mania.