Numai filme premiate în programul TV din acest weekend. Vineri seară ne întâlnim cu Richard Gere într-o poveste de dragoste, sâmbătă Michael Douglas se confruntă cu Glenn Close, iar duminică putem urmări povestea tulburătoare a unui scriitor.

Vineri:
Nopţi în Rodanthe, HBO, 21.00: Ecranizare după un roman de Nicholas Sparks, filmul prezintă povestea de dragoste dintre medical Paul Flanner (Richard Gere) şi Adrienne (Diane Lane). Cei doi se cunosc în Rodanthe, la hanul prietenei lui Adrienne, Jean (Viola Davis), la care el urmează să petreacă o vreme. Fiecare dintre cei doi caută alinare în braţele celuilalt, iar puţinele zile pe care le petrec împreună le schimbă vieţile.

Sâmbătă:
Atracţie fatală, Prima, 20.30: Este un film devenit etalon pentru producţiile despre dragostea posesivă. A primit şase nominalizări la Oscar, cele mai importante fiind pentru scenariu, regie, actriţă în rol principal (Glenn Close). Dan Gallagher (Michael Douglas) este un avocat de succes care are o aventură cu Alex (Glenn Close). Aceasta face pentru el o pasiune nebună, iar când Dan vrea să renunţe la relaţia lor, îşi pierde minţile de durere şi gelozie. Rolul lui Glenn Close le-a fost iniţial oferit actriţelor Barbara Hershey şi Debra Winger.

Duminică:
Cum să-ţi recunoşti sfinţii, TVR 1, 23.20: După 15 ani de absenţă, scriitorul Dito (Robert Downey Jr) revine în Queens, cartierul cel mai violent din New York, pentru a se întâlni cu tatăl său, grav bolnav, cu vechii săi prieteni şi cu Laurie, fosta sa iubită. Odată ajuns în Queens, el încearcă să descopere adevărul din spatele evenimentelor tragice din vara anului 1986, care i-au determinat plecarea. Două premii la festivalul de la Veneţia.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe site-ul TVmania.