Programul TV de weekend începe un nou sezon al unui serial foarte bine primit de public până în prezent: “Dinastia Tudorilor”, care a ajuns la cel de-al patrulea şi ultimul sezon. Sâmbătă Prima Tv ne poartă în atmosfera anilor 1930, iar duminică avem parte de un film premiat la Cannes.

Vineri:
Dinastia Tudorilor, HBO 20.00: Urmăriţi primele două episoade din sezonul 4. Palatul Whitehall, Londra 1540. Treizeci de ani de domnie a regelui Henric al VIII-lea. Londra se confruntă cu o căldură sufocantă, fără ploi de două luni. Reforma merge mai departe. Henric tocmai s-a căsătorit cu Catherine Howard, a cincea regină, care are doar 17 ani. Regele o răsfaţă cu cadouri extravagante pe tânăra sa soţie care, prin frumuseţea sa, îşi face mulţi admiratori la curte.

Sâmbătă:
Cetateanul Hearst, Prima, 22.30: În anul 1924, la bordul unui vas al miliardarului american William Randolph Hearst (Edward Herrmann) s-a petrecut o crimă misterioasă. Filmul redă povestea întâmplării. Câteva dintre persoanele care s-au aflat pe acel vas sunt amanta lui Hearst, Marion Davies (Kirsten Dunst, adorabilă în toaletele vremii), Charlie Chaplin, Louella Parsons (Jennifer Tilly), critic de film, şi, bineînţeles, celebrul bogătaş american.

Duminică:
America, Cinemax, 21.00: Nisreen Faour interpretează rolul lui Mouna, o femeie divorţată, care lucrează la o bancă pentru a-l putea întreţine pe fiul său, Fadi (Melkar Muallem), în vârstă de 16 ani. Întrucât viaţa lor este mereu în pericol, ei decid să plece din Ierusalim la Chicago, dar la vamă rămân fără toţi banii pe care ea îi strânsese. Ajunşi în noua lor casă, unde locuiesc cu sora Mounei, Raghda, ei se găsesc prinşi între tradiţii şi lumea nouă. Filmul a primit FIPRESCI Prize la Festivalul de la Cannes şi a fost nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Sundance.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe site-ul TVmania.