Acesta crede că întreprinderile trebuie să se adune în grupuri sectoriale și să stabilească foarte clar care sunt regulile jocului în Libia. Guvernul francez și Medef International au pus la punct un plan pentru a trimite o delegație de oficiali de rang înalt ai companiilor și miniștrii în Libia.

Companiile internationale se află deja în concurență pentru a-și asigura contracte în această țară. Un exemplu concret este directorul executiv al gigantului energetic italian ENI, care a fost deja la Benghazi pentru a încerca să prezinte interesele companiei sale. De asemenea, o delegație de firme franceze s-a întâlnit deja în iunie și iulie cu Consiliul Național de Tranziție. "Nu are rost sa mergi acolo când oamenii nu sunt gata, însă nu putem merge nici peste șase luni, după ce toată lumea a fost deja acolo", a subliniat șeful Medef International

Potrivit Reuters, circa 400 directori de la companii de top, cum ar fi Total, GDF Suez sau Peugeot, au fost miercuri la sediul Medef International pentru a discuta despre ultimele noutăți referitoare la situația din Libia, dar și despre prioritățile guvernului interimar. "Va fi o competiție acerbă: italieni, americani, englezi.  De aceea, pachetul prezentat de Franța trebuie să fie perfect pregatit și competitiv", a mai spus Courtaigne.