Record de cazuri de COVID-19 în SUA! Situația a degenerat complet după alegerile prezidențiale. Numărul cazurilor a crescut rapid, iar situația pare să fi ieșit de sub control.
Statele Unite au raportat, sâmbătă, un număr record de 166.555 de cazuri de coronavirus, mai puţin faţă de vineri, 184.000, însă rămâne al doilea cel mai mare număr total zilnic şi a 12-a zi la rând cu peste 100.000 de cazuri. Un expert a afirmat că apropierea vacanţei şi a sezonului călătoriilor îl „înspăimântă”.
Potrivit Universităţii Johns Hopkins, numărul total de cazuri de Covid acum în SUA este de aproape 10,9 milioane. Mai mult de 245.000 de oameni au murit. Sâmbătă au fost raportate 1.266 decese. Internările sunt în creştere.
Proteste în SUA
Mii de simpatizanţi din tabăra lui Donald Trump au mers în Washington să îşi susţină favoritul. Preşedintele ales Joe Biden a câştigat orașul cu peste 90% din voturi, prin urmare consecințele au fost inevitabile.
Mai multe confruntări au avut loc aseară în Capitala Federală Americană Washington între susţinătorii şi oponenţii lui Donald Trump, din cauza acuzaţiilor de fraudare a alegerilor prezidenţiale.
O persoană a fost înjunghiată fără să se ştie din care tabără. Poliţia a intervenit pentru a separa grupurile şi a făcut cel puţin 10 arestări.
Reproșuri către primarul orașului
Mii de simpatizanţi din tabăra lui Donald Trump au mers să îşi susţină favoritul într-un oraş pe care preşedintele ales Joe Biden l-a câştigat cu peste 90% din voturi. Trump a evitat să le vorbească, dar a trecut să-i salute din limuzină în drum spre o partidă de golf.
După izbucnirea confruntărilor, el i-a acuzat pe Twitter de violenţe pe militanţii stângii radicale, pe care i-a numit ‘gunoaie umane’, şi i-a reproşat primăriţei democrate că nu-şi face datoria. Printre susţinătorii lui Trump s-au aflat membri ai grupării de extremă dreaptă ‘Proud boys’, arată presa internațională.
Şi adepţii teoriei conspiraţiei cred că actualul preşedinte a fost privat prin furt de al 2-lea mandat, chiar dacă Deparatamentul Securităţii Naţionale şi Comisia pentru Asistenţă a Alegerilor afirmă că scrutinul din acest an a fost cel mai sigur din istoria SUA.